‘Bu oyunlara katıldığım için çok mutluyum’

4. İslami Dayanışma Oyunları yüzme branşında kadınlar 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde altın madalya alan Milli yüzücü Ekaterina Avramova bu oyunlara katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

‘Bu oyunlara katıldığım için çok mutluyum’

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki yarışlara katılan 25 yaşındaki Bulgar asıllı milli yüzücü Ekaterina Avramova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı madalyalar, yüzme takımının başarısı ve Tokyo 2020 hakkında değerlendirmede bulundu.

4. İslami Dayanışma Oyunları’nda, yüzme branşında kadınlar 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde altın madalya elde eden Avramova, buraya iyi hazırlanarak geldiğini ve daha fazla madalya kazanmak istediğini belirtti.

Azerbaycan’a ilk kez gelme şansı bulduğunu ve yarışların yapıldığı su sporları merkezini çok beğendiğini ifade eden milli yüzücü, “Bu oyunlara katıldığım için çok mutluyum.” dedi.

Türkiye’de yüzme sporunu geliştirmek için son yıllarda çok çalıştıklarını ve burada kazanılan madalyaların bunun neticesi olduğunu aktaran Avramova, “Aramıza genç arkadaşlar katıldı ve her geçen gün derecelerini geliştiriyorlar. Takım olarak Tokyo 2020’ye odaklandık.” ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın kendisi için uzun dönemli bir hedef olduğunu söyleyen milli sporcu, “Londra 2012’de tecrübe kazandım, Rio 2016’da seriyi geçtim, umarım Tokyo 2020’de finale kalırım.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’ye birincilik getirmek istiyoruz”

Yüzme branşında 100 ve 200 metre sırtüstü kategorisinde Ekaterina Avramova’nın ardından ikinci olarak iki gümüş madalya kazanan Halime Zülal Zeren ise Türkiye’ye yüzmede birincilik getirmek istediklerini ifade etti.

Bakü’deki oyunlarda en fazla madalyanın yüzme branşında alınacağına inandığını belirten Zeren, “Kalabalık bir takımla geldik ve herkes birbirini çok destekliyor. Türkiye’ye birincilik getirmek için çok çalışıyoruz. 4 sene önceki 3. İslami Dayanışma Oyunları’na göre takım olarak daha iyi gidiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X