Bu proje alkışlanır!

Türk ve Suriyeli çocuklar TFF’nin Riva’daki tesislerinde düzenlenen spor ve kültür şenliğinde buluştu.

Bu proje alkışlanır!

Türk ve Suriyeli çocukların kaynaşmasını amaçlayan ‘Bir umut bir ufuk’ projesi çerçevesinde düzenlenen 1. Spor ve Kültür Şenliği, TFF’nin Riva’daki tesislerinde yapıldı. Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın yaralı yüreğine insanlık pansumanı yapmak için buradayız. Suriyeli çocukların kayıp nesil olmasına gönlümüz asla razı olmuyor”dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti, hayatını kurtarmaya çalışan insanlara bir yuva oldu” derken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise, “Bu organizasyon tüm dünyaya örnek olmalı. Aylan bebekleri unutmadık. Aylan bebekleri yaşatacağız.” diye konuştu.

14’LÜK SURİYELİ YENİ MESSI

Demirören ayrıca, Türk vatandaşlığına geçirilip 14 Yaş Altı Milli Takımı’nda forma giymeye başlayan Suriyeli Adem Metin Türk’ü sahneye davet ederek, “Adem’e şimdiden yeni Messi gözüyle bakılıyor. Bakanlar Kurulunun kararı ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızın imzasıyla Türk vatandaşlığına geçen Adem inanıyorum ki A Milli Takımı’mızda bizim geleceğimiz olacak. Sadece Adem değil başka kardeşlerimiz de çıkacak” şeklinde konuştu. Daha sonra eski milli futbolculardan oluşan şöhretler karması, Türk ve Suriyeli çocukların yer aldığı takıma karşı gösteri maçı yaptı. Emine Erdoğan’ın başlama vuruşunu yaptığı maç 2-2 sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X