Bu projeler Nilüfer’i 2019’a taşıyacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallelerin aldıkları kararların uygulanacağı idari modelle Türkiye’ye örnek olacaklarını söyledi.

Bu projeler Nilüfer’i 2019’a taşıyacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle temsilcileri projesinin 2009 yılında başladığını hatırlatarak, “Biz Türkiye’nin en önemli, hava, su ve ekmek kadar sorununun demokrasi olduğunu biliyoruz. Demokrasi olursa barış olur, demokrasi olursa rekabet olur, demokrasi olursa insanlar huzurlu ve barış içinde yaşar. Şehirler için de bunu söylemek mümkün. Kentlerde demokrasi olursa, hayat kalitesi yükselir. Onun için demokrasi bilincinin tepeden inme değil de, tabandan gelişerek ve kuvvetli bir şekilde özümsenerek yukarı doğru çıkmasını arzu ediyoruz” dedi.

“MAHALLE KOMİTELERİNİN YÜZDE 5’İ KENT KONSEYİNDE TEMSİLCİ OLACAK”

Mahalle temsilcileri projesinin apartmandan sokağa, sokaktan mahalleye, mahalleden şehirlere yayılacak anlayışın olduğu bir proje olduğunun altını çizen Bozbey, “Bu projeyi muhtarlar ilk önce farklı algıladılar. 2009 yılında başlayan bir proje olduğu için 5 yıllık bir deneyim oldu. Mahalle temsilciliklerinde seçimli sisteme geçtik. Mahalle komitelerinin hem daimi üyeleri var, hem de seçilmiş üyeleri var. Bu mahalle temsilcilerinin yüzde 5’i kent konseyinde temsilci oluyor” diye konuştu.

“MAHALLELER KARAR ALACAK, BİZ UYGULAYACAĞIZ”

Bu sistem ile mahalle ve şehirlerdeki karar süreçlerine direk katılım sağlandığını kaydeden Bozbey, şunları kaydetti:

“Yani kentteki karar verici bir organizasyon. Cumhuriyet Mahallesi Gazi Caddesi’nde 2 proje hazırladık. Mahalle temsilcileri bir araya gelerek projeleri tartıştı. Benim istediğim projeyi değil, kendi istedikleri projede karar aldılar. Ve o projeyi uyguladık. Şu anda Gazi Caddesi’nde kendilerin verdikleri kararla yapılan projeyi kullanıyorlar. Bundan sonra 64 mahallemizde tartışmalar artacak. Zaman zaman bazı projeler iptal olabilecek. Yeni projeler ortaya çıkacak.”

“2019’DA NİLÜFER İDARİ MODELİ KONUŞULACAK”

Sadece mahalle komiteleri ile kalmadıklarını, üstünde bir organizasyonel bir yapı da oluşturduklarını ifade eden Bozbey, “Bu yapıda da meclis üyeleri yer alıyor. Meclis üyeleri de artık sadece mecliste eli kaldırıp indirmekle kalmayacak, mahalle komitelerinin projelerini yerinde takip ederek karar süreçlerinde yer alacak. Böyle bir anlayışla mecliste de 9 tane komisyon kurduk. Bu komisyonların çalışma ve usulleriyle ilgili Türkiye’de ilk defa bir meclis kararı alan kurumuz. Mahalle komiteleri, meclis üyeleri ve yönetim şeklinden oluşan organizasyonun yapacağı projeler ile ben inanıyorum ki 2019 yılında Türkiye’de yerel yönetimlerde Nilüfer idari modeli bir konu gündeme gelecek ve herkes bunu örnek alacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X