Bu şampiyonluk nasıl unutulur?

Bursaspor’un 2010’daki zaferine 4. hakem olarak tanıklık eden Mete Kalkavan, büyük bir tecrübe yaşadığını söyledi.

Bu şampiyonluk nasıl unutulur?

Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz ay tarihi bir adım atarak “profesyonel hakemlik” uygulamasını başlattı. Türkiye’nin ilk profesyonel hakemleri Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus devrim niteliğindeki yeni uygulamayı TFF’nin yayın organı Tam Saha dergisine anlattı. Röportajda Mete Kalkavan’ın söyledikleri Bursaspor’un 2010’daki şampiyonluğun ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Türkiye’nin ilk profesyonel hakemlerinin görüşlerinin yer aldığı röportajda “Bir Hatıra” bölümünde Mete Kalkavan’ın anısı şöyle: “4. hakem olarak Cüneyt Hocamla görev aldığım bir maçı unutamam. Bursaspor’un şampiyonluk maçıydı. O güne kadar dört kulüp şampiyon olmuş. Bursaspor ikinci sırada. Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucu bekleniyor. Artık o maçı anlatmama gerek yok. Mücadelenin bütünü benim için çok farklıydı, çok ilginçti. Çünkü Bursaspor seyircisi, teknik heyeti ve futbolcuları için çok farklı bir andı. O atmosferi orada hissetmek benim için tecrübe oldu.”

19. TAKIM OLARAK LİGDEYİZ

Öncü profesyoneller, Riva’daki mükemmel çalışma ortamının kendilerini bir takıma dönüştürdüğünü ve Avrupa’daki meslektaşlarıyla rekabette bir adım öne geçirdiğini söylerken, Cüneyt Çakır asıl hedefi “Gelecek sezon Süper Lig’de daha fazla maç yöneten arkadaşlarımızın da katılımıyla 19. takım olarak Türkiye Liglerinde yer alacağız” cümlesiyle özetledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X