‘Bu şehre şampiyonluğa oynamak yakışır’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın yine şampiyonluk yakalayacağını ancak Bursa’dan ayrılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in ise Bursa’daki huzur bir daha bulamayacağını söyledi.

‘Bu şehre şampiyonluğa oynamak yakışır’

Katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor ile ilgili boşuna yatırımlar yapmadıklarının altını çizdi. Avrupa’daki Milan veya Dortmund ile kafa kafaya oynayacak bir takım yapmak için çaba sarf ettiklerini belirten Altepe, Bursaspor’un bu sezon şampiyonluğa oynaması gerektiğini söyledi.

Bursa’nın sıradan bir şehir olmadığına dikkat çeken Altepe, “Bu şehre şampiyonluğa oynamak yakışır. Bu stat Avrupa Kupası maçları oynansın diye yapıldı. Bizim hedefimiz artık Avrupa’da derece alan bir takım olmalı. Bu yatırımı yaptık, bunu nasıl daha ileriye taşıyabiliriz diye düşünmeliyiz. Bakıyorum son 10 yılda zenginlik 20 kat artmış. Burada bu şehrin de etkisi var. İşadamları, yöneticiler daha doğrusu herkes Bursaspor için bir şey yapmalı. Bunlar zor şeyler değil. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik. Herkes elini taşın altına koyduğu zaman başarı gelecektir” dedi.

“ERTUĞRUL HOCA İLE YİNE ŞAMPİYON OLURUZ”

Bursaspor’un rakibi Antalya, Konya olmaması gerektiğini ifade eden Altepe, “Bizim Milan veya Dortmund ile kafa kafaya oynayacak bir takım yapmalıyız. Ertuğrul Sağlam ile yine şampiyonluk yakalanır. Ertuğrul Sağlam kendini sevdirmiş, kabul ettirmiş biri. Seve seve geldi. Bu takım şampiyonluğa oynayacak. Bursaspor’un şampiyonluğa abone olması gerekiyor. Bu takımın arkasında 3 milyonluk bir şehir var. Bu şehir takımın arkasında dursa, Bursaspor’un önünde kim durabilir? 10 trilyon fazla borcumuz olsun ama takımımız Avrupa’da başarılı olsun. Bizim böyle takım yapmamız gerekiyor. Hangi futbolcu katkı koyacaksa tabii ki Bursaspor’da oynasın. Ancak ‘ben gitmek istiyorum’ diyen de hemen gitsin. Zaten katkı sağlayamazlar” diye konuştu.

“ŞENOL GÜNEŞ, BURSA’DAKİ HUZURU HİÇ BİR YERDE BULAMAZ”

Bazı oyuncuların gelip, bazılarının da gidebileceğini belirten Altepe, “Bu oyunculara değer katan Bursaspor’dur. Niye insanlar çabuk şımarıyorlar? Bursaspor iyi, ahlaklı, mücadele eden, heyecan duyan futbolcuyu almalı. Şenol Güneş Bursaspor’dan Beşiktaş’a gitti. Buradaki huzuru bulabilecek mi? Bulamayacak. Bakın Ertuğrul Sağlam geldiği için ne kadar mutlu” diye kaydetti.

BURSA FİNAL SINAVINI GEÇEMEDİ

Süper Kupa’nın Bursa’da oynanmasını istediklerini belirten Altepe, “Futbol federasyonu başkanımızla konuştuk. Türkiye Kupası maçında Bursa iyi bir sınav veremedi. Ev sahipliğini iyi yapamadık. Yenmek de yenilmek de var. Sonunu getiremedik. Maç sonunda rakibi alkışlasaydık, belki bir maç alma hakkımız olabilirdi. Bu olayların ardından şimdi nasıl bastıracağız? Yeni statta tribünler sahaya daha da yaklaşacak. Bu konuda anlayışı değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X