Bu şenlikte sadece bilim konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılacak 5. Bilim Şenliği’nde ‘Çevre ve Enerji’ temasıyla ilgili icatlar görücüye çıkacak.

Bu şenlikte sadece bilim konuşulacak

TÜBİTAK, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ile Bilim Merkezleri Araştırma Geliștirme Enstitüsü Derneği ve Türk Telekom tarafından da desteklenen, “Çevre ve Enerji” başlıklarının ana temasını oluşturduğu Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği, yıl da Türkiye’nin 4 yanından bilim meraklılarını Bursa’da buluşturacak. Şenlik kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve toplamda 102 bin TL para ödülünün dağıtılacağı proje yarışmasına 1360 başvuru yapılırken, 4 farklı kategoride 50 proje adını finale yazdırmayı başardı. Proje yarışmasının konsepti ‘Bilim ve Teknoloji’ olarak belirlenirken, minik ve çocuk mucitler kategorisinde 10’ar, genç ve usta mucitler kategorisinde 15’er proje finale kaldı. 

Toplamda 102 bin lira ödülün dağıtılacağı yarışma kapsamında finale kalan 50 projeye bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek. Yaklaşık 300 deney düzeneği, 3-4 boyutlu sinemaları, planetaryumu ve uçak simülatörü gibi her türlü donanıma sahip olan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin uzay ve havacılık merkezi olması yolunda da önemli bir atım attığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak ilave 90 milyon liralık yatırımla burası ve uzay ve havacılık anlamında dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacak” dedi.

BİLİM MERAKLILARINA DAVET

Geçtiğimiz 150 bin kişinin katıldığı şenliğin tam anlamıyla bir üretim etkinliği olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Geçtiğimiz yıl atölye çalışmalarına katılan 39 bin kişi, burada yaptıkları çalışmaları alıp götürmüşler. Yani bu 39 bin kişinin bizzat üretim yaptığı anlamına geliyor. Bizim de asıl amacımız bu. Yaptığımız proje yarışmasına 57 üniversite ve 67 şehirden 1360 proje başvurusu yapılması, şenliğin ülke genelinde de ne kadar sahiplenildiğini gösteriyor. Bursa ve Türkiye’ye renk ve güç katacak olan şenliğimize bilime meraklı herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X