Bu sevda bitmez

Play-off’a 2. sıradan katılacak Potanın Timsahları, zorlu maçlar öncesinde taraftarıyla buluştu.

Bu sevda bitmez

RECAİ UYSAL

Bandırma Kırmızı maçını da kayıpsız geçen Bursaspor Durmazlar, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı Türkiye Basketbol Ligi normal sezonun son maçının ardından başarılı geçen sezonu taraftarıyla birlikte kutladı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezon tamamlanırken, son maçında Bandırma Kırmızı’yı da mağlup eden Bursaspor Durmazlar, karşılaşma sonunda taraftarıyla buluştu.

Yeşil beyazlıların geçtiğimiz sezon rakibiyle oynadığı maçta aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada galibiyete uzanmayı bilen Potanın Timsahlır, sevincini taraftarıyla buluştu.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma için Atatürk Stadyumu Meydanı’nda dev akren kurularak taraftarlara maçı izleme imkanı sağlandı.

BÜYÜK İLGİ

Ayrıca taraftarlar için düzenlenen piknikte ekmek arası tavuk, nohutlu pilav, makarna, mısır, ayran, limonata, tatlı, çay ve kahve ikramları yapıldı. Bursasporlu basketbolcular, Bandırma Kırmızı maçının ardından galibiyet ve başarılı geçen sezonu taraftarlarıyla birlikte kutlarken, renkli görüntüler yaşandı.

Yeşil beyazlı taraftarlar, oyunculara büyük ilgi gösterirken, birlikte yapılan tezahüratlarla coşku tavan yaptı.

Keyifli kapanış 76-73

Bursaspor Durmazlar, Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun son maçında evinde Bandırma  Kırmızı’yı 76-73 mağlup etti.

Atatürk Spor Salonu’nda seyircisiz oynanan karşılaşmada üstünlüğü kaptırmayanr yeşil beyazlılar, böylece normal sezonu da galibiyetle kapattı. Normal sezonu 2. sırada bitirmeyi garantileyen Potanın Timsahları, play-off’a 7. sıradan katılacak rakibi karşısında ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı.

İkinci pariyotta bir ara farkı 9 sayıya (36-27) çıkaran Bursaspor, ikinci yarıya da 42-29 önde girdi. Üçüncü periyodun başında sayı üretmekte zorlanan yeşil beyazlılar, rakip basketlere engel olamayınca 23’te fark 4 sayıya (42-38) indi.

Son çeyreğe 62-50 önde giren Potanın Timsahları, farkı açarken, 33. dakikasını 71-50 önde geçtiği maçı 76-73 kazandı ve normal sezonu 34 maçta 27 galibiyetle kapattı. Ligi ikinci bitiren Bursaspor, play-off ilk turunda Akhisar Belediyespor ile eşleşti.

İşte Süper Lig yolu

Play-off’ta saha avantajını elinde bulunduran Bursaspor Durmazlar, evinde oynayacağı maçlarda yenilgi almazsa adını Basketbol Süper Ligi’ne yazdıracak.

Kazanılmış iki maç üzerinden gerçekleştirilecek play-off çeyrek finalinde yeşil beyazlılar, Akhisar Belediyespor ile ilk maçını evinde oynayacak. İkinci maçı deplasmanda yapacak Potanın Timsahları, galibiyetlerin eşitliği halinde son maçı yine evinde oynayacak.

Play-off yarıfinal ve finali ise kazanılmış 3 maç üzerinden yapılacak. Bursaspor bu etaplara yükselirse ilk 2 maçı evinde, 3 ve 4. maçı deplasmanda, seride eşitlik halinde ise 5. ve son maçı yine evinde oynayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X