Bu silah PKK’dan çıktı

Mardin Nusaybin kırsalındaki PKK operasyonunda METİS M1 anti tank füzesi bulundu. Karadan karaya ve karadan havaya atılan PKK’ya ait bu güdümlü tantsavar füzesi Türkiye’de ilk kez ele geçirilmiş oldu.

Bu silah PKK’dan çıktı

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, 6-7 Şubat’ta Nusaybin ilçesi Çalıköy ve Kuyular mahalleleri kırsal alanında faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon başlatıldığı bildirildi.

Arazide gizlenen örgüte ait patlayıcı madde, sığınak ve barınakları bulmak için yapılan “Kartal-5 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz” operasyonunda ele geçirilenleri açıklayan valilik, şu bilgileri paylaştı: 

“Bölücü terör örgütünün sığınaklarında; Türkiye’de ilk kez karadan karaya, karadan havaya atılan METİS M1 füze ateşleyicisi ele geçirildi. 2 atış kulaklığı, 4 anti tank roket mühimmatı, anti personel mühimmatı, 2 bin 220 biksi fişeği, 22 palaska, 6 telsiz, mesafe ölçer, teröristlere ait 8 takım kıyafet ve 25 çift ayakkabı, frekans takip cihazı, frekans alıcı, 3 radyo, 100 metre elektrik kablosu, pil ve pil bloğu, çok miktarda tıbbi malzeme ile çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X