Bu suçla böyle savaşılır

Polisin medyayla işbirliği, son ayların kabus suçunu bitirme noktasına getirdi. Emniyet Müdürü Yıldız: Dolandırıcılıkla mücadelede Türkiye’ye örnek olduk.

Bu suçla böyle savaşılır

OKTAY KAYALAR

Son zamanlarda kendilerini polis, asker yada savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, bugüne kadar bir çok kişiyi tuzağa düşürdü. Çeşitli bahane ve yalanlarla onlarca vatandaşın para ve altınlarını alan dolandırıcılar, artık Bursa’da iş yapamaz duruma geldi.

MEDYANIN GÜCÜ BÜYÜK

Emniyet Müdürü Selami Yıldız, dolandırıcıların oyunlarının bozulduğunu söyleyerek ‘Bu konuda medyanın büyük desteğini gördük. Gerek polisiye tedbirlerimiz, gerekse gazete ve televizyonlarda çıkan uyarıcı haberler sayesinde dolandırıcılık olaylarının sayısında düşüş başladı. Medya sayesinde bilinçlenen halkımız artık oyuna gelmiyor. Bu katkılarından dolayı medya mensuplarımızı kutluyorum’ dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

Yıldız, telefonla yapılan dolandırıcılık olaylarıyla ilgili özel ekip oluşturduklarını da belirterek, ‘Türkiye’de dolandırıcılık suçuyla mücadelede Bursa’nın örneği yok. Ekiplerimiz, son aylarda vatandaşlarımızı telefonla arayıp çeşitli yalanlarla tuzağa düşüren 33 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulamalarının ardından Adliye’ye sevk ettiğimiz bu kişilerden 30’u ise mahkemece tutuklandı’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X