Bu temel atma farklı: Metroyla hızlı tren buluşacak, hastane ulaşımı rahatlayacak

Bursaray’ın yeni uzatma hattı, geçmişteki projelere pek benzemiyor. Çünkü, kent içi raylı sistemi hızlı trenle buluşturacak, kentin en büyük sağlık tesisi olan Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak.Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu konuşmasında projeyle Bursa’nın neler kazanacağını açıklarken, tren konusunda müjde vermedi, ama sık sık YHT vurgusu yapması dikkat çekti… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bu temel atma farklı: Metroyla hızlı tren buluşacak, hastane ulaşımı rahatlayacak

Bursaray’da… İlk temel Erdem Saker döneminde atılırken tören alanındaydık. Erdoğan Bilenser döneminde önce deneme seferine, sonra açılışa katıldık. Hikmet Şahin ve Recep Altepe dönemlerinde uzatma hatları için yapılan başlangıç ve bitiş törenlerinde hazır bulunduk.

Dün de…

İhale sonucu dahil tüm aşamalarını bu sütunlardan duyurduğumuz “Bursaray’ı Emek’ten Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak” tamamı yeraltından hattın temel atma törenini izledik.

Gördük ki…

Pandemi nedeniyle büyük kalabalık toplanmasa da, Şehir Hastanesi önündeki törene katılanlarda farklı bir mutluluk vardı.

Çünkü…

Önce Balat’ta metro-hızlı tren buluşması sağlayacağı, sonra da kente uzak olan Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatacağı için farklıydı.

Nitekim…

Süreci Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüden anımsattı:

“Bu temel atma töreniyle yaptığımız çalışmaların meyvesini topluyoruz. 2 yıl önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızda bazı görüşmeler yaptık. Projelerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuldu ve nihayetinde bugün Emek – Şehir Hastanesi Hattı’nın temelini atıyoruz.”

Toplam uzunluğu 6.1 kilometre olacak hat üzerinde 4 yer altı istasyonu yapılacak. Proje bittiğinde, Bursa’da raylı sistem uzunluğu 62 kilometre olacak.

Hattın özelliğini de…

Projeyi üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu vurguladı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X