Bu tesbihi çekmek yürek ister! Tam 66 bin lira!

Kutsal topraklardaki hacı adayları günlerinin büyük bölümünü ibadetle geçirirken, yakınlarına götürecekleri hediyeler için alışverişe de zaman ayırıyorlar.

Bu tesbihi çekmek yürek ister! Tam 66 bin lira!

Mekke ve Medine’de hacı adayları için yüzlerce hediye alternatifi sunuluyor. Türk hacı adaylarının en fazla ilgi gösterdiği hediyelikler arasında değerli taşlardan yapılan tesbihler de yer alıyor.

 

Mescid-i Haram’ın çevresindeki alışveriş merkezleri ve iş yerlerinde bir riyaldan başlayan hediyelikler arasında araba fiyatına satılan tesbihler bile var.

 

66 bin liralık tesbih

 

Lüks bir iş merkezindeki siyah pırlantadan yapılan 33’lük tesbih, 22 bin dolar (66 bin TL) etikete sahip.

 

Tesbihin satıldığı iş yerinin sahibi Abdulhamit Eşref, siyah pırlantanın çok nadir bulunduğunu belirterek, “Hindistan’dan gelen siyah pırlanta tesbihin fiyatı pahalı gelebilir ama alıcısı var” dedi.

 

Türkler işçiliğe önem veriyor

 

Pahalı tesbihlerin Türkler tarafından da tercih edildiğini anlatan Eşref, “Türk hacılar kehribar taşını tercih ediyor. Ayrıca, tesbihte işçiliğe önem veriyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X