‘Bu vatan ortak malımızdır diyeceğiz’

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Kimlikleriniz, inançlarınız, siyasi duruşunuz ne olursa olsun, ‘Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır’ diyeceğiz. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz” dedi.

‘Bu vatan ortak malımızdır diyeceğiz’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Sıhhıye Meydanı’nda düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, düzenledikleri barış mitinginde, ülkenin dört bir köşesinden gelen on binlerin barış ve demokrasiyi savunması için toplanmasını planladıklarını söyledi.

Demirtaş, patlamada şu ana kadar 128 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederek, “Yüzlerce yaralımız var. Dün akşamdan bu yana cenazelerimizi aileleriyle birlikte sonsuzluğu uğurlamaya başladık” dedi.

Türkiye’nin ezilenlerinin, saldırının ardından tek yürek olduğunu belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

“Kimlikleriniz, inançlarınız, siyasi duruşunuz  ne olursa olsun bizler, ezilenler olarak ‘Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır’ diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan bir kez daha ülkemize, halklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz. İntikam ve kinle hareket etmeyeceğiz. ‘Şiddet, şiddeti doğurmasın’ diyeceğiz ama hesabı da soracağız. Bunun ilki yaklaşıyor. 1 Kasım bunun ilk adımıdır.”

“Barış ve demokrasi mücadelemizde ısrarlı olacağız”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen ise yasta ve isyanda olduklarını belirterek, bedeli ne olursa olsun, barış ve demokrasi mücadelesinde ısrarlı olacaklarını söyledi.

Törenden notlar

Ankara’daki terör saldırısında ölenleri anmak isteyen grup, ilk olarak patlamanın meydana geldiği Ankara Tren Garı önüne geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısının gerçekleştiği yere kırmızı karanfil bıraktı.

Tren garının çevresini kapatan polis ekipleri, karanfil bırakmak isteyen bir başka gruba, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, milletvekilleri ve sendika temsilcilerinden oluşan sadece 10 kişilik bir heyetin geçişine izin verileceğini ifade etti. 

Polisin uyarılarının ardından grup, duruma tepki gösterip, sloganlar atarak dağıldı. Talatpaşa Cadddesi’nde tekrar toplanan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP ve CHP milletvekillerinin bulunduğu grup, yürüyerek Sıhhıye Meydanına geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X