Bu yabancıları Bandırma’ya almam

Bandırmaspor olarak Bursaspor’la işbirliği içinde olacaklarını belirten tecrübeli teknik adam, “Gençlerden gelişim sağlayacak isimleri kadromuza katmak istiyoruz. Ancak bu yabancılardan hangisini alayım Allah aşkına” dedi.

Bu yabancıları Bandırma’ya almam

BEYTULLAH SÜAT

İsmail Ertekin bir kez daha Bursa’nın gururu oldu. Balıkesirspor’un ardından Bandırmaspor’da da destan yazan ve PTT 1.Lig’e çıkaran tecrübeli teknik adamla biraraya geldik, başarı öyküsünü ve Bursaspor’u konuştuk. 2004 yılından bu yana Bursa dışında savaş verdiğini belirten İsmail Hoca, “İnsanlar kendi şehirlerinde rağbet görmüyorlar. ‘Bizim çocuk’ diyorlar. Böyle olunca dışarıda savaşıyoruz. Çalıştığım heryerde sevgi gördüm. Nedense Bursa’da kabul görmüyoruz. ‘Bize bu takımı verin’ deme lüksüne sahip değiliz. Fırsat verildiğinde Bursalı bütün antrenörlerin çok daha iyi yerlerde olabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

TAŞRA ÇOCUĞU GÖRÜYORLAR

Bursaspor’u çalıştırmak gibi bir hedefinin her zaman olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaşlı patentliyseniz şans sizden yana. Biz Bursalı olduğumuz için kenarda kalıyoruz. Bizi taşra çocuğu görüyorlar. Yapacak bir şey yok. Bu kabuğu kırmak için herhalde uçak yapmam gerekiyor. Ben Bursalıyım. Bursa’da 900 antrenör var. Sorun hepsine herkes Bursaspor’u çalıştırmak ister” dedi.

ARTIK BAŞKAN OLARAK GELİRİM

Kullandığı ifadelerin yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan İsmail Hoca, “Benim Fenerbahçe gibi bir hedefim yok. Bursaspor’da çalışmak tabii ki isterim. Bu dediklerim yanlış anlaşılmasın. Hamza Hoca şuan takımın başında. Geleyim ‘Bursaspor’da çalışayım’ demiyorum kimseye. Günün birinde inşallah. Ancak günün birinde derken artık yaşlanmaya başladık. Espri yaptım geçen gün; ‘artık başkan olarak gelirim’ diye. Bursaspor’un başında olmak benim adıma inanılmaz güzel bir duygu olur” diye konuştu. Bandırmaspor olarak yeni sezonda Bursaspor’la temas halinde olacaklarını ve oyuncu alışverişinde bulunmak istediklerini belirten İsmail Hoca şunları söyledi: 

BATALLA HARİÇ

“Başkanımız Ali Ay sağolsun final maçından önce ve sonra aradı. İyi ilişkiler içersinde bu avantajı kullanacağız. Bizde oynayacak gelişim sağlayacak genç isimleri kadromuza katmak istiyoruz. Hiç oynatmayacağım bir oyuncuyu almam. Burada hem Bursaspor kazanacak hem de Bandırmaspor. Gerçekçi olmak lazım. Benim alacağım genç oyuncuya yüzde 100 şans vermem lazım. 3-4 isim var bizde oynayacak. Şuan isim veremem. Bursaspor’da yabancı oyuncular da var. Bu yabancılardan hangisini alayım Allah aşkına? Tabii ki Pablo Martin Batalla hariç.”

Alt liglerde ne oyuncular var!

İsmail Hoca, Samsun, Şanlıurfa ve Malatya’daki isimlerden bahsetti.

İsmail Ertekin röportajımız esnasında alt liglerdeki yeteneklerden de sözetti. Bursaspor’dan kimsenin kendisiyle bu konuda görüşmediğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Bursaspor’da oynayacak çok iyi oyuncular var. Ben de bir sol bek var ama o bölgede Bursaspor’da oyuncu var. Şuan itibariyle Samsun’da ve Urfa’da iyi orta saha, Malatya’da ise bir stoper var. O ligleri iyi takip ettiğim için biliyorum. İsim vermeyeceğim. Scouting ekibi benim söylediğim oyuncuları biliyordur” dedi. 

Menajerlerin eline düşersen bu olur

Bursaspor’un bu sezon yaşadığı sıkıntılardan da bahseden tecrübeli teknik adam, “Şenol Güneş döneminde iyi bir takım vardı. O takımdan birçok oyuncu gitti. Bu oyuncular gidebilir, satılabilir. Ancak bunlar ocak ayında belliydi. Ocak ayında belliyse onların yerine yenileri çok önceden bulunmalıydı. ‘Doğru oyuncuları nasıl getirebilirim’ politikası belirlenmeliydi. Menajerlerin eline düşünce tablo bu oldu. Bursaspor’da bu olmaz. Bir sürü oyuncunun seyredildiği yerde böyle şey olmamalı. Bütün dert buradan kaynaklandı” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X