Bu yıl Hacca gitmeyecekler

İran Kültür Bakanı, Suudi Arabistan’ın ‘çıkardığı engeller’ nedeniyle bu yıl İranlıların Hacca gitmeyeceklerini açıkladı.

Bu yıl Hacca gitmeyecekler

İran devlet televizyonuna konuşan Kültür Bakanı Ali Cinneti, ‘Suudi Arabistan’ın çıkardığı engeller nedeniyle, karşılıklı iki görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine İranlı hacılar maalesef bu sene Eylül ayında hacca gidemeyecekler’ dedi. 

Suudi Arabistan Hac Bakanı, iki gün süren görüşmelerde İranlı heyetin bir dizi talebine karşılık birçok çözüm önerdiklerini ancak İranlı heyetin görüşmeleri bırakıp Cuma günü ülkeden ayrıldığını, anlaşmaya varmanın mümkün olmadığını söyledi.

ANLAŞMAZLIK NEDENLERİ 

Tahran hükümeti, Suudilerin İranlı hacılara üçüncü bir ülkeden vize almayı şart koştuğunu ve İranlı uçak şirketleriyle ülkeye girmelerine izin vermediğini söyledi. 

Suudi Hac Bakanlığı, Tahran’daki İsveç büyükelçiliği vasıtasıyla İranlılara vize vermeyi kabul ettiklerini açıkladı. Bakanlık ayrıca hacı adaylarını Mekke’ye taşıyacak bazı İranlı havayolu şirketlerine izin verdiklerini ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X