`Bu yoldan geri dönmeyeceğiz`

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye`nin karanlıktan çıkış iradesinin millet tarafından sahiplenildiğini belirterek, `Bu yoldan geri dönmeyeceğiz, provokatörlerin kirli oyunlarını bozmaya çalışacağız. Bu oyunlar yüzünden bu kardeşlik y

`Bu yoldan geri dönmeyeceğiz`
EGS Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan İslam, dün Hakkari’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi.
 
Bu olayın hesabının sorulacağını ifade eden İslam, “Anaların ağlamadığı bir ülkeyi tesis etmek için elimizden gayreti bugün olduğu kadar bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Türkiye’de kamu düzenin bozmak isteyenlerin amacının çözüm sürecini durdurmak olduğuna işaret eden İslam, şöyle devam etti:
 
“Türkiye’nin karanlıktan çıkış iradesi milletimizce sahiplenildi. Milletimizin desteği artık açıkça gün yüzüne çıktı. Milletimizin desteği bize verdiği yüzde 50’nin üzerindeki oylarla deklare edilmiş durumdadır. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz, provokatörlerin kirli oyunlarını bozmaya çalışacağız. Bu oyunlar yüzünden bu kardeşlik yürüyüşünün bitmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz Türkiye’nin hükümetiyiz, 77 milyon insanımızın emanetini omuzlarımızda taşıyoruz. Bir tek insanımızın canının yanmasına veya zulüm görmesine müsaade edemeyiz. Onun için de bütün dikkatimizle çözüme odaklandık.”
 
Türkiye’yi yok etmeye çalışanların fitnelerini, tuzaklarını önceden görerek ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirten Bakan İslam, “Bu yolda yapmış olduğumuz bütün çalışmaların daha süratli gelişmesi, daha organize şekilde yapılabilmesi ve daha sonuç verici kapsamda değerlendirilmesi için bir kanun çıkardık. Çözüm için yeni yol haritamızın hedefleri, terörün bitmesi, tamamen silahsızlanma, toplumsal hayata kazandırma, demokratik siyasete katılımın önünü açma şeklindedir. Bunun bir başka alternatifi yok” diye konuştu.
 
İslam, yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda ilerlenirken eski Türkiye’ye özlem duyan ve geri getirmeye çalışanların bulunduğuna işaret ederek şunları kaydetti:
 
“Onlar maalesef eski Türkiye’nin kargaşa, kriz ve terör atmosferinden beslendikleri için yeni Türkiye’ye direnç gösteriyorlar. Eski Türkiye’de belirli gruplar, belirli kesimler, belirli zümreler çok şey kazanırdı. Şimdi millet kazanıyor, ülkemiz kazanıyor. İşte bunu istemiyorlar. Rant lobisi, faiz lobisi, kaos lobisi, kan ve terör lobisi bunu istemiyor ama kaybediyorlar. Kazanmaları ihtimali bizce yoktur. Yani kaybedenler eski Türkiye’nin aktörleridir. Yeni Türkiye’yi engellemek için istedikleri yola başvursunlar her birinin önünde aldığımız tedbirleri bulacaklar.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X