BUBA’dan yerel yönetim adaylarına ‘çocuk ve ebeveyn dostlu belediyecilik ve muhtarlık’ için çağrı

Bursa Babalar Topluluğu(BUBA) olarak, hem yerel seçim sürecinde hem de sonrasında üretilecek hizmet ve politikaların çocukların çok yönlü gelişimini ve iyi olma hâllerini destekleyecek şekilde oluşturulması için önerilerini sundu

 BUBA’dan yerel yönetim adaylarına ‘çocuk ve ebeveyn dostlu belediyecilik ve muhtarlık’ için çağrı

Bursa Babalar Topluluğu(BUBA) hem yerel seçim sürecinde hem de sonrasında üretilecek hizmet ve politikaların çocukların çok yönlü gelişimini ve iyi olma hâllerini destekleyecek şekilde oluşturulması için önerilerini sundu.

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken Bursa Babalar Topluluğu(BUBA) olarak çocukların çok yönlü ve bütüncül gelişimlerinin desteklenmesi için tüm belediye başkan adaylarına ve muhtar adaylarına ‘çocuk ve ebeveyn dostu belediyecilik ve muhtarlık uygulamaları’ çağrısında bulundu.

Erken çocukluk dönemindeki çocuklara yönelik bakım ve eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi önerilerin yanı sıra halihazırda yürütülen uygulamaların da geliştirilip yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken BUBA, gerek ulusal, gerek uluslararası alanda “erken çocukluk eğitimi ve bakımı” olarak anılan hizmetlerde, çocukların eğitimi ve bakımının birbirinden ayrılamaz iki önemli faktör olduğunu ve bütüncül olarak ele alınması gerektiğini de bir kez daha vurguladı.

Öneriler özetle

Yuva, oyun evi ve kreş gibi hizmetlerin yaygınlaştırılması,

Özel ihtiyaçlara sahip çocuklar için uzmanlardan oluşan bir yönlendirme sisteminin kurulması,

Tüm çocukların erişebileceği ve güvenle oynayabileceği oyun alanlarının artırılması,

Çocukların birincil yakınları olan ailelerin ve bakım verenlerin farkındalıklarının ve bilgi düzeylerinin artırılması,

İlgili ve sorumlu babalık uygulamalarının yaygınlaştırılması

Anne-babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları uygulanması,

Annelerin doğum sonrası sosyal hayata ve istihdama geri dönebilmesi için desteklenmesi,

Kanıta ve veriye dayalı, bilimsel temelli belediyecilik için çocuk ve ebeveynlere sunulan hizmetlerin, herkese açık ve erişilebilir olması, bilimsel bilgilere uygun şekilde üretilmesi, etkililiğinin ölçülebilir ve değerlendirilebilir olması,

Tüm bu hizmetlerin sürdürülebilir olması ve uzmanlıkla yürütülebilmesi,

Yerel yönetimlerin alanda uzman sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin ilgili birim ve bölümleri ile işbirliği içinde olması.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X