‘Bücür’ için insan avı

Meksika’daki en büyük uyuşturcu kartellerinden birinin lideri olan Joaquin Guzman, en güvenlikli cezaevlerinden birinden kaçmayı başardı.

‘Bücür’ için insan avı

Geçen yıl yakalanan “bücür” lakaplı Joaquin Guzman’ın 1.5 kilometre uzunluğundaki tünelden cezaevinin dışına çıktığı belirlendi.

Yetkililer, Joaquin Guzman’ın özenle yapılmış, havalandırması olan bir tünelden kaçtığını açıkladı. Guzman’ın kaçtığının ortaya çıkmasının ardından Meksika’da insan avı başlatıldı. Özel tim ve askerler, ülke genelinde alarma geçti.

Oluşturulan arama noktalarında durdurulan araçlarda kimlik kontrolü yapıldı. Olayla ilgili 18 gardiyan da sorguya alındı.

Bu arada, Meksika hükümeti, “Bücür”ü bulana 3,8 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı. Joaquin Guzman, 2001’de de tutulduğu cezaevinden kaçmıştı.

Yaklaşık 1 milyar dolar bilinen mal varlığıyla Forbes dergisinin “Dünyanın en zenginleri listesine” giren Guzman, 10 yıldan uzun bir süre adaletten kaçışı geçen yıl yakalanmasıyla son bulmuştu.

ABD, daha önce Joaquin Guzman’ın yakalanmasını sağlayacak bilgi vereceklere 5 milyon dolar ödül vaat etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X