BUDO 2 milyon yolcuya ulaştı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’yla İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), 23 ayda 2 milyon yolcu taşıdı.

BUDO 2 milyon yolcuya ulaştı

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yla İstanbul arasındaki ulaşımı rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı BUDO, aylık yaklaşık 100 bin kişiye eşdeğer müşteri oranıyla pazardaki yerini sağlamlaştırdı. BUDO’nun 2 yıllık faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve gelinen son noktayı değerlendiren BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, 23 Ocak 2013 tarihinde seferlere başlayan BUDO’nun şu anda 5 deniz otobüsüyle hizmet verdiğini söyledi. 

KALİTELİ HİZMETTEN ÖDÜN VERMİYORUZ

Seferlerin her gün kesintisiz devam ettiğini, Bursa-İstanbul arasında pazartesi ve perşembe günleri arası 56, cuma ve pazar günleri 18 ve cumartesi günleri 14 sefer düzenlendiğini belirten Fidansoy, haftada toplam 102 tur yaptıklarını vurguladı. Bursa Mudanya ile İstanbul Kabataş arasında çalıştıklarını, Bursa’dan 09.00, İstanbul’dan da 15 seferlerinin Armutlu’ya uğradığını vurgulayan Fidansoy, “BUDO’da kurulduğumuz günden bu yana 2 milyon yolcu taşıdık. Son 4 ayda taşıdığımız yolcu sayısı ise 400 bin. Yolcu ve gemi sayımızı artırarak, kaliteli hizmetten ödün vermeden yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi. 

15 Kasım 2014 tarihinde hizmete giren Helitaksi’yle iki şehir arasında karşılıklı helikopter seferleri yapıldığını hatırlatan Fidansoy, 2 araçla başlayan ve gelen talep doğrultusunda artış gösteren seferlerle hafta içi her gün Atatürk Havalimanı, Şişli ve Kadıköy bölgelerine yolcu taşıdıklarını vurguladı. Fidansoy, kurulduğu günden bu yana Hekitaksi’yle 2 bin 400 yolcuyu İstanbul ve Bursa’ya ulaştırdıklarını ifade etti. Genel Müdür Fidansoy, 1 Nisan 2013 tarihinde hizmete alınan deniz uçağı seferleriyle de hafta içi her gün Gemlik ve Haliç arasında yolcu taşıdıklarını belirtti. Bandırma’nın da yeni rota olarak eklendiğini hatırlatan Fidansoy, deniz uçağında toplam 12 bin 195 yolcuya ulaştıklarını açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X