Bursa’da isyan ettiren karar; Neden kapalı?

Tam kapanma döneminde 17 gün eve giren vatandaş, gazete satışlarının yapıldığı büfelerin kapalı olmasına isyan etti. Küçük esnaf ise bıçak sırtında olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi.

Bursa’da isyan ettiren karar; Neden kapalı?

HATİCE DAL

Gazete bulmakta zorlanan vatandaşlar bu konuya çözüm bulunmasını isterken, büfeci esnafı da bu kapanmanın doğru olmadığını, ekonomik anlamda zorluk çektiklerini söyledi. Bursa’daki tüm büfelerin kapalı olduğunu belirten Tekel Gazete Bayileri ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Sebahattin Yıldırım, “Büfelerin neden kapalı olduğunu anlayamadık, büfe tarzı işletmeler zaten içeri girilmeden ayak üstü alışveriş yapılan yerler. Amaç kalabalığı dağıtmak değil miydi?” dedi.

HEM VATANDAŞ HEM ESNAF MAĞDUR

Büfe ve tekel bayilerin kapatılma kararıyla hem vatandaşın hem de esnafın mağdur edildiğini kaydeden Yıldırım, “Geçtiğimiz yasaklarda ara sokaklarda gazete satışı yapılabildi ancak şimdiki kapanmada böyle bir şey yok. Vatandaşın gazeteye sadece marketlerden ulaşması bekleniyor. Gazete, sosyal bir ihtiyaçtır ve bunun alınmasını zorlaştırdılar. Burulaş bayisi olan, gazete satan tekel ve büfeler de kapandı vatandaşlar mağdur oldu. Esnaf teşkilatı olarak büfe ve tekel bayilerinin yeniden hizmet verebilmeleri için gerekli yerlere başvurduk. Tekel bayiler insanların acil ihtiyaçlarının karşılandığı yerler. Marketlere giren müşteriler hem fazla hem de uzun süre kalıyor. Ancak tekel bayilerine giren vatandaş hemen ihtiyacını alır ve beklemeden çıkar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X