Buğdayda hastalık korkusu

Yoğun yağışlar ve mevsim normalleri üzerinde ısınan havanın etkisiyle buğdayda ‘kök boğazı’ denilen hastalığın ortaya çıktığı belirtildi.Hastalığın önlenememesi durumunda ürün kaybının büyük olacağı bildirildi.

Buğdayda hastalık korkusu

GÜRHAN ADANA

Köklerin gelişememesinden dolayı üründe sararma da başladığını belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, köylerde çiftçiye bu hastalıkla nasıl mücadele edildiğinin anlatıldığını kaydetti. Ağırlıklı olarak toprak düzenleyici içeren ilaçların kullanılmasının önerildiğini bildiren Aktaş, hastalığın önlenememesi durumunda yüzde 50’yi aşan verim ve kalite düşüklüğünün yaşanabileceğini kaydetti. Aktaş, pazartesi günü Terziler Mahallesi’nde düzenleyecekleri geniş katılımlı bir toplantıyla, çiftçiye bu hastalıkla mücadele yollarının ayrıntılı biçimde anlatılacağını sözlerine ekledi.

OVAYI SU BASTI

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş öte yandan, Marmaracık Mahallesi’ndeki buğday ve arpa ekili 4 bin dönüm alanın da 2 aydan bu yana sular altında olduğunu bildirdi. Su tahliye kanalının eriyen kar ve yağmur sularını taşımaması yüzünden ekili alanlara taşan suların büyük zarara yol açtığını belirten Aktaş, 4 bin dönüm arazideki buğday ve arpaların çürüdüğünü aktardı. Aktaş, bölge çiftçisinin zararının 1,5 milyon TL’yi bulduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X