Buğdayda Rusya’ya mahkum değiliz

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, Rusya’nın Türkiye’ye ihracatta kısıtlamaya gitmesi durumunda stokların piyasayı regüle edecek durumda olduğunu kaydetti.

Buğdayda Rusya’ya mahkum değiliz

Köse, ”Bu yıla güçlü stok ile girdik ve yüklü miktarda alım yaptık. Yoğun sığınmacı dikkate alınarak ürünlerimizi ihraç etmedik. Rusya’nın uçağının düşürülmesi kararının ardından bunu ne kadar değerli olduğunu anladık’ dedi.

Köse, Rusya’nın tedbirleri açıkladığı gün 12 Bakan ile TMO’nun olduğu bir toplantı gerçekleştirildiğini ve hükümetin bu konuya çok duyarlı olduğu bilgisini verdi. 

Mesut Köse, “Rusya’nın belli tedbirler açıkladığı gün tüm stokları tedbir olarak satışa açtık. 26 Ekim’den itibaren buğday stokları iç stoka açıldı. DİR kapsamında ihracat için de stoklarımızı açtık. Rusya’nın olası kısıtlamalara karşın piyasa istikrarını korumak adına her türlü tedbiri alacağız. Stokların satışına aynı hızla devam edeceğiz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X