Buğdayda taban fiyat bekleniyor

Buğday hasadının tamamlandığı Çukurova’da, gözler Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) çevrildi. Buğdayda taban alım fiyatını henüz belirlemeyen TMO’nun nasıl bir fiyat açıklayacağı sektörde merak konusu.

Buğdayda taban fiyat bekleniyor

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, TMO’nun fiyatı açıklamada gecikmiş olmasının piyasayı adeta kilitlediğini belirterek, ‘Hasadın tamamlanmasına rağmen taban fiyatın açıklanmaması üreticinin elindeki malın satımını geciktirmesine, alıcının ise bin ton alacaksa bunun üçte birini alarak temkinli davranmasına yol açıyor. Rakamları neden geciktirdiklerini henüz anlamış değiliz. Ancak tahminimiz, TMO’nun da şu an piyasadaki alım fiyatıyla aynı ya da daha aşağı bir rakam vereceği için fiyat açıklamada beklediği yönünde’ dedi. Girmen, hasattan önceki alım fiyatının üreticiyi memnun eder bir rakam olduğunu ancak mevcut fiyatların çiftçiyi memnun etmediğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X