Bugün 1 Mayıs! Gözler Taksim’de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taksim’in 1 Mayıs 1977 olaylarında hayatını kaybeden 37 kişiyi anmak için gelecek olan herkese açık olduğunu söyledi.

Bugün 1 Mayıs! Gözler Taksim’de

Başbakan’ın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ise, Taksim’de 1 Mayıs kutlaması talebine ilişkin, “İstanbul’da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak” dedi. 

BAŞBAKAN: KARANFİL KOYUN

Dün Karayolları işçileriyle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1977 yılında yaşanan 1 Mayıs olaylarını hatırlatarak, şunları ifade etti: ‘Taksim’e ölen vatandaşlarımızı anmak için bugün gelecek herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar. İlk fırsatta bende gidip orada bir karanfille vatandaşlarımı anacağım. Seçime giderken bu ülkede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Tekrar çağrıda bulunuyorum, Taksim’de sembolik nitelikteki gruplar karanfillerini koysunlar. Sonra yasal olarak gösterilen meydanlarda özgürce 1 Mayıs’ı kutlasınlar. Ancak bilinsin ki kamu düzeninden hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir.”

BAKAN: VALİ KARARI UYGULANACAK

Adana Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ise, Başbakan’ın açıklamaları sonrasında, 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili soruyu kısa ve net cevapladı: “İstanbul’da valiliğin kararını gördünüz, valiliğimizin kararı bu, uygulanacak.”

CHP’Lİ AYTUN ÇIRAY: PROVOKASYON OLACAK

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 1 Mayıs’ta Taksim’de provokasyon yapılacağını iddia ederek, vatandaşı uyardı. İzmir’de basın toplantısı düzenleyen Çıray, “Emin olmadığım hiçbir şeyi açıklamam. 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Oyları düşen hükümet, rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek için bu 2 tarihte provokasyonlara hazırlanmaktadır. Gösterilere katılmak isteyenleri, halkımızı uyarıyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu seçim öncesi bozun. Bu tarihlerde Türkiye’nin önüne uzun yıllardır uyandırılmış olan DHKP-C’nin tekrar çıkma ihtimali var. Suriye’de olduğu gibi.Yurttaşlarımızı uyarıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X