‘Bugün milletimizin zafer günü’

Başbakan Davutoğlu, “Bugün demokrasimizin, milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun” dedi.

‘Bugün milletimizin zafer günü’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya’daki evinden ayrılırken kendisini bekleyenlere hitaben parti otobüsünden kısa bir konuşma yaptı.

Vatandaşlara “Aziz hemşehrilerim, değerli komşularım” diye seslenen ve “Bizden razı mısınız” diye soran Davutoğlu, “Sizler razıysanız, sizlerin huzuruna bizi böyle vakarla çıkaran Rabbime hamdüsenalar olsun. Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil, bu zafer milletimizindir. Bu zafer Konyalıların, bu zafer komşularımızın, bu zafer vatandaşlarımızındır” değerlendirmesini yaptı. 

Mevlana Müzesini ziyaret ettikten sonra Ankara’ya gideceğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu: 

“Bizi bağrınıza bastığınız için en zor günlerde, en zor zamanlarda ‘yanınızdayız’ diye haykırdığınız için Allah sizden razı olsun. Bugün demokrasimizin, milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun.

Aziz komşularım, daha yolun başındayız. İnşallah sizlerle birlikte nice yollar katedeceğiz, nice güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah bizi sadece bu dünyada değil, güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Sizin huzurunuza ve onun huzuruna hiçbir zaman başımız eğik gitmeyelim. Allah utandırmasın. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer ancak ona aittir, zafer millete aittir. Allah bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız, tek niyazımız ‘Allah utandırmasın’ demek olacak. İnşallah önümüzdeki dört yıl güzel hizmetler edip, 2019’da tekrar huzurunuzda olacağız. Allah utandırmasın, Allah’a emanet olun.”

Başbakan Davutoğlu konutundan eşi Sare Davutoğlu ile çıktı. El ele parti otobüsünün bulunduğu alana giden Davutoğlu çiftine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, sevgi gösterilerinde bulundu.

“Hiçbir provokasyona, tahrike kapılmayacaksınız”

Davutoğlu, Mevlana Meydanı’nda da parti otobüsünden vatandaşlara seslendi.

Hazreti Mevlana’nın huzurundan tüm vatandaşlara seslendiğini ifade eden Davutoğlu, “Bu gece bir sevgi tohumu ekme gecesidir. Bu memleket, ülke tertemiz bir topraktır, bu millet tertemiz bir millettir ve Konya tertemiz bir belde, şehirdir. Biz bu tertemiz tarlaya ancak sevgi tohumu ekeriz” diye konuştu.

Alandakilerin yoğun sevgi gösterileri üzerine Davutoğlu, gösterilen coşku ve heyecanın kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. 

Başbakan Davutoğlu, alandakilerin soğuk havaya rağmen kendilerini uzunca süredir beklediğini belirterek, “Ama biz nihai neticeyi almadan huzurunuza ve milletimizin huzuruna çıkmak istemedik. Biz erken sevinenlerden değiliz, biz son anda hayır dileyenlerdeniz” ifadelerini kullandı.

Kalabalığın, “Dik dur eğilme Konya seninle” sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, “Toros Dağları’nın eğilmesi ne kadar muhal ise bizim de herhangi bir güçlük karşısında eğilmemiz o kadar imkansızdır. Konya, Türkiye arkamızdaysa her zaman dimdik, her zaman vakur olacağız” karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, siyasi mesajlarını Ankara’daki konuşmasında vereceğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Burada üç mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi, ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma, dava arkadaşlarıma, kardeşlerime, AK Parti’ye oy veren seçmenlerime sesleniyorum, sizlerin 7 Haziran’da başınızı öne eğmenizi isteyenler oldu ama siz bir davaya gönül vermiştiniz, bir ülküye baş koymuştunuz, bugünleri bize gösteren Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Coşkunuzu anlıyorum, heyecanınıza katılıyorum ama AK Parti seçmenleri her zaman vakurdur, ağırbaşlıdır, sakindir ve kararlıdır. Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşacak, kardeşlerinizle kucaklaşacaksınız. Hiçbir provokasyona, tahrike kapılmayacaksınız.”

Allah’tan başka muzaffer olanın bulunmadığını, zaferin ancak Allah’a ve Allah’ın nasip ettiği millete ait olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bizde zafer sarhoşluğu yoktur, bizde dur durak yoktur, bu geceden itibaren bütün AK Parti kadroları, her zamankinden daha diri, her zamankinden daha vakur şekilde yollarına devam edecek” diye konuştu.

Bütün AK Parti kadrolarının tertemiz tarlalara sevgi ekmeye geldiğini dile getiren Davutoğlu, “Sevginizi 78 milyona gösteriniz, bugün rakip yok, hasım yok. Bugün hele hele bu topraklarda düşman yok, sadece muhabbet erleri var, sadece sevgi erenleri var. İkinci mesajım, belki bugün AK Parti’ye oy vermemiş ama inşallah ileride oy verecek olan değerli vatandaşlarımıza; sakın hiç kimse yenilgi psikolojisine kapılmasın. Bugün yenilen yoktur, bugün kazanan vardır. O da milletimiz, cumhuriyetimiz ve demokrasimizdir” dedi.

“Konya’ya minnet borçluyum, size şükür borçluyum”

Davutoğlu, kendilerine oy versin veya vermesin herkese kalplerini açmaya, herkesin gönlüne girmeye ve her vatandaşla yeni Türkiye’yi inşa etmeye geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Konyalılar, üçüncü mesajım size; Konya, bu topraklardaki ilk başkentimiz, bu toprakların manevi mimarlarının diyarı, Hazreti Mevlana’nın diyarı. İşte Konya, senin bağrından çıkan bu evladın sana söz veriyor ki ancak ve ancak sevgi tohumu ekeceğiz. Konya’dan bütün bir milletime Hazreti Mevlana’nın sevgi tohumu ekmeye geldiğimi söylüyorum. Aziz Konyalılar; her zaman yanımızda oldunuz, her zaman beraber olduk, her zaman bizi kucakladınız. Hiçbir zaman, en zor günde bile yeise kapılmadınız, karamsarlığa kapılmadınız. Size minnet borçluyum, size şükür borçluyum, size teşekkür borçluyum. Allah sizden razı olsun.”

Bu arada Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından ise seçim sonuçlarına ilişkin, “Elhamdülillah” ifadesini paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X