Bugün onların günü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Belediyelere bu yıl sonuna kadar kısırlaştırılan ve HAYBİS’e kaydedilen sahipsiz hayvanlar için toplam 5 milyon lira ödenek aktaracağız” dedi

Bugün onların günü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, belediyelere bu  yıl sonuna kadar kısırlaştırılan ve Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi’ne (HAYBİS)  kaydedilen sahipsiz hayvanlar için toplam 5 milyon lira ödenek aktaracaklarını,  bakımevi bulunan belediyelere de 1 milyon lira tutarında mikroçip ve kulak  küpesini ücretsiz olarak dağıtacaklarını bildirdi. 

Eroğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yayımladığı  mesajda, yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hayvan haklarının korunması, hayvanlara iyi muamelenin temin edilmesi  ve hayvanların her türlü mağduriyetinin önlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalara  hızla devam ettiklerini belirten Eroğlu, “2009-2017 yılları arasında hayvan  bakımevi yapımı amacıyla 50 belediyeye 26 milyon 137 bin lira destek sağladık. Verdiğimiz destekle yapılan Balıkesir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi  ve Rehabilitasyon Merkezi de bu yıl içerisinde hizmete alındı” bilgisini verdi.

 

İlgili resim

Bakanlık olarak “Aşıla, kısırlaştır, kayıt altına al, sahiplendir ve  yaşat” politikası ile hareket ettiklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti: “Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi ile bütün sahipsiz hayvanların kayıt  altına alınmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda belediyelere bu yıl sonuna kadar  kısırlaştırılan ve HAYBİS’e kaydedilen sahipsiz hayvanlar için toplam 5 milyon  lira ödenek aktaracağız. Bakımevi bulunan belediyelere de 1 milyon lira değerinde  mikroçip ve kulak küpesini ücretsiz olarak dağıtacağız. Ayrıca hayvan sevgisinin aşılanması ve farkındalığın arttırılması amacıyla basılı materyal, mama ve su  kabı ile otomatik mama ve su makinasının dağıtımına devam ediyoruz. Kamu spotları ile sokak hayvanlarına su ve yiyecek desteği sağlanması için vatandaşlarımızı  teşvik ediyoruz. Sahipsiz hayvanların kış aylarının olumsuz şartlarından  korunabilmeleri amacıyla 500 bin lira değerinde kedi evi ve köpek kulübesi dağıtımını gerçekleştirdik.”

“Hassasiyet bekliyorum”

Bakan Eroğlu, 2016-2017 kış sezonunda yaban hayvanlarının  beslenebilmeleri için tabiata 510 bin 56 kilogram yem bırakıldığını ifade ederek,  bireyleri azalan türleri koruma altına aldıklarını, koruma altına alarak ürettikleri yaban hayvanlarını yaban hayat sahalarına yerleştirdiklerini aktardı.

Kelaynak, alageyik, ceylan, kırmızı benekli alabalık ve Anadolu yaban koyununun bu türler arasında yer aldığına işaret eden Eroğlu, “Hayvan haklarının  korunması konusunda sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle birlikte özveriyle  çalışmaya ve bu konuda yapılan faaliyetlerin artarak sürdürülmesi için gerekli  desteği vermeye devam ediyoruz. Gayemiz el ele vererek hayvanların hayat hakkına  sahip çıkmak ve onların hayat şartlarını daha da iyileştirmektir. 

alageyik kelaynak ile ilgili görsel sonucu

4 Ekim Dünya  Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle hayvanların korunması hususunda bütün  vatandaşlarımızdan azami hassasiyet göstermelerini bekliyorum” değerlendirmesini yaptı.

 

İlgili resim

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X