Bugün tatil başlıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının yanı sıra okul öncesindeki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci, bugün karne alacak ve 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Bugün tatil başlıyor

İlkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri mezuniyetin yanı sıra yaz tatilinde sınav ve kayıt heyecanı da yaşayacak.

Liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için TEOG kapsamında, 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen merkezi ortak sınav sonuçlarına göre belirlenen Yerleştirmeye Esas Puanlar 24 Haziran’da ilan edilecek. Merkezi sınav puanlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak yapılacak özel okullara kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz’da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz’da yapılacak. Öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz’da saat 13.00’e kadar tercihler alınacak. Yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta ilan edilecek. Üniversite adayı lise son sınıf öğrencilerinin katılacağı LYS ise 13-14 Haziran, 20-21 Haziran’da 5 oturum halinde gerçekleştirilecek. 

‘SİYASET ELİNİ EĞİTİMDEN ÇEK’

AYKUT GÜNGÖR

Eğitim sisteminin yapboz tahtasına döndüğünü ve tamamen ticarileştiğini savunan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, devlet liselerinin içinin boşaltıldığını söyledi. 

Tamamlanan eğitim öğretim dönemini değerlendiren Özkılınç, yaptığı açıklamada, özel okullara öğrenci başına yapılan 3500 TL yardıma dikkati çekerek, devlet okullarına da bu yardımın yapılmasını istedi. Bu durumda Türkiye’de hiçbir lisenin sorunu kalmayacağını anlatan Özkılınç, şöyle konuştu: “Eğitimde 4+4+4 dayatmasıyla dindar ve itaatkâr nesil yetiştirme hedeflenmiş, bütün okulları imam hatibe çevirme adımları atılmıştır. Otizmli çocuklara yönelik ilahi okuma yarışması bile düzenlendi. İHH’nin okullara koyduğu kumbaranın dolmaması durumunda, öğrencilere yandaş sendikanın kimi öğretmenlerince performans notunun düşük verileceği tehdidini unutmadık. Siyasetin eğitimden elini çektiği günleri hedefliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X