Bugün vatanı için canını ortaya koyanların şeref günü

Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Eskişehir, Kütahya, Bilecik’te, Gaziler Günü dolayısıyla törenler yapıldı.

Bugün vatanı için canını ortaya koyanların şeref günü

Bursa’da, Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, anıta çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

Bursa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar, törende yaptığı konuşmada, bugünün vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen kahramanların şeref günü olduğunu söyledi.

 

Gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük coşkuyla yaşadıklarını dile getiren Uyar, gazilere şöyle seslendi:

 

“Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde sizin kutsal vatana olan aşkınız kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Ülkemiz bugün dünden daha fazla iç ve dış düşmanların tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit, hepimizi derinden yaralamaktadır. Teröre ve işbirlikçilerine kesinlikle taviz verilmemelidir.”

 

Törenin ardından, Bursa Valiliği tarafından Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde (AKKM) Şehit ve Gazi ile ailelerine öğle yemeği verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X