Bulaşık yıkayan bu genç kızı şimdi tüm Türkiye tanıyor

Şimdilerde 10 milyon liraya yaklaştığı söylenen borçları ve aldatılması yönündeki haberlerle magazin gündeminden düşmeyen Kibariye, şöhret basamaklarını tırmanana kadar zorlu yollardan geçti.

Bulaşık yıkayan bu genç kızı şimdi tüm Türkiye tanıyor

Gerçek adı Bahriye Tokmak olan Kibariye, 10 Ağustos 1960 da Manisa Akhisar’da Kapaklı köyünde, Doğan ve Makbule Tokmak çiftinin ilk çocuğu olarak doğdu. Roman kökenliydi. Kibariye doğduğunda annesi ile babası henüz evlenmemiş olduğundan nüfus kayıtlarına doğum tarihi de sonradan 1961 olarak geçti. 1981’de kayıtlardaki doğum tarihinin düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu ve asıl doğum tarihi 1959 olarak değiştirildi.

y-027.jpg

Pamuk ve tütün toplayıcılığı yaparak geçinen ailesinin toplam 9 çocuğu oldu. Ailesinin geçim sıkıntısı nedeniyle hiç okula gidemedi.

o-031.jpg

Akhisar’da yaşayan Enver Düzay isimli bir müzisyen, Akhisar’da bir gazinoda şarkıcılık yapan Kibariye’yi küçüklüğünde keşfetti. 1974 yılından itibaren İzmir’de pavyonlarda şarkı söylemeye başladı. 1980’lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenildi ve İstanbul’da Stardust gazinosunda sahne almaya başladı.

54.jpg

Henüz 19 yaşındayken ilk eşi Tunay Ürek ile evlendi. 1980’lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, o yıllarda İzmir Fuarı’na gelen tüm sanatçıların dikkatini çekti. Bunlar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekar, sanatçıyı o zamanlar İstanbul’da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz’e anlattı. Akyüz; Kibariye’yi dinlemek isteyince de Kibariye İstanbul’a geldi.

Sesi o kadar etkileyiciydi ki Kibariye Stardust Gazinosu’nda sahne almaya başladı. Onu bugünkü şöhretine taşıyan ise 1981’in yılbaşı gecesinde TRT Televizyonu’na çıkması oldu. 1981’de “Kimbilir” filmi ile ilk kez bir sinema filminde rol aldı.

kibosd.jpg

Söylediği Kim Bilir adlı şarkı bir anda dillere düştü. Kibariye’nin yorumu bir döneme damgasını vuran Ümmü Gülsüm adlı şarkıcıyla bile kıyaslandı.

kibor.jpg

Doğallığı ve güçlü yorumuyla kısa sürede geniş bir kitlenin sevdiği sanatçılardan biri oldu Kibariye. Kibariye için yoksulluk içinde geçen günler çok gerilerde kaldı.

Aldatılma gerekçesiyle Tunay Ürek’ten, 1996 yılında boşandı. 1999 yılında ise 1981 doğumlu Ali Küçükbalçık ile evlendi.

Çift evliliğini bir bebek ile taçlandırdı.

kiii.jpg

Birgül ismini verdikleri bir kızları oldu.

2000 yılında doğan Birgül Küçükbalçık, şu an 19 yaşında genç bir kız.

Birgül ilk kez 2015 yılında ilginç bir haberle gündeme geldi. Kibariye’nin kızı Facebook’ta tanıştığı 19 yaşındaki bir gençle cinsel ilişki yaşamış olay yargıya taşınmıştı. Babasının şikayeti üzerine gözaltına alınan genç, Birgül’ün, rızam var demesinin ardından serbest bırakılmıştı. Duruma ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahale etmişti.

ga-003.jpg

Türk müziğinin sevilen ismi Kibariye, şu sıralar buhran dolu günler yaşıyor. 1 Mayıs 2018 tarihinde Kibariye’nin 19 senelik eşi Ali Küçükbalçık çalışanlarının parasını ödemediğini ve Kibariye’yi aldattığı ortaya çıkarıldı. Kibariye’nin ihanetin yanı sıra maddi krizlerle de sarsıldığı öğrenildi.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X