‘Bülbülü Öldürmek’in yazarı Harper Lee öldü

Türkçe’ye “Bülbülü Öldürmek” adıyla çevrilen “To Kill A Mockingbird” romanıyla dünya çapında ün kazanan yazar Harper Lee 89 yaşında hayata veda etti.

‘Bülbülü Öldürmek’in yazarı Harper Lee öldü

Lee’nin eserlerini yayımlayan HarperCollins Yayımevi ünlü yazarın öldüğünü duyurdu. 

ABD’nin Alabama eyaletine bağlı Monroeville kasabasında 28 Nisan 1926’da dünyaya gelen Lee, 4 çocuklu bir ailenin en küçüğüydü. Alabama Üniversitesinde hukuk okuyan Lee 1960’ta “Bülbülü Öldürmek” adlı romanını yayımlamıştı.

Kitap kısa sürede çok satanlar listesine girmiş ve Lee’ye Pulitzer Ödülü getirmişti.

Modern Amerikan edebiyatının klasiklerinden biri kabul edilen roman, Lee’nin 1936’da on yaşındayken yaşadığı bir olayı temel alıyor ve olayları, Maycomb adlı hayali bir kasabada yaşayan küçük bir kızın gözünden anlatıyordu. Dünya çapında 30 milyon satan eser en çok satılan romanlardan biri kabul ediliyor.

“Bülbülü Öldürmek”, 1962’de yönetmen Robert Mulligan tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştı. Gregory Peck’in başrolünü oynadığı film, 8 dalda Oscar’a aday gösterilmiş ve 3 ödüle layık görülmüştü.

Lee, “Go Set a Watchman” adlı ikinci romanını, Pulitzer ödüllü ilk eserinden 55 yıl sonra, geçen yıl yayımlamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X