Bülent Arınç müjdeyi verdi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti il kongresinde Bursalılara müjde verdi.

Bülent Arınç müjdeyi verdi!

AK Parti Bursa il kongresinde konuşan Arınç, şehir hastanesinin sözleşmesinin imzalandığını söyleyen Arınç, “Şehir hastanesinin açılan davalar yüzünden temelini atamamıştık. Doğanköy’deki şehir hastanesi 1355 yatak kapasiteli olacak. Size şehir hastanesini müjdeliyorum. Sözleşmesi imzalandı. Bazı yasal engeller karşımıza çıktığı için temelini atamamıştık. Bu şehir hastanesi, bütün hastanelere ilaveten genel cerrahi, onkoloji, kadın doğum kalp damar bölümü, fizik tedavi bölümü olacak. Psikiyatri bölümü olacak. 1355 yataklı. Ben rahatsızlandım diyen kapısından girecek, aynı gün bütün işlemleri yapılacak ve hastaneden Allah’ın izniyle şifa bulup elini kolunu sallayarak çıkacak. 582 milyon 650 bin Türk liralık bir yatırım karşılığında Bursa’mızın şehir hastanemizi yapıyoruz” dedi.

“BURSA-YENİŞEHİR HIZLI TREN HATTINA 540 TRİLYON HARCANDI”

Bursa-Yenişehir tren hattına şimdiye kadar 540 trilyon harcandığını anlatan Arınç şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin hem güney, hem doğu kesimini bağlayacak yüksek hızlı tren projesi. 2012 yılının sonunda Bursa’da yaptığımız törenle hizmete almıştık. Bursa Yenişehir bölgesindeki 75 kilometrelik yol üzerinde çalışıyoruz. Ankara Eskişehir Ankara Konya başladı. Eskişehir üzerinden İstanbul başladı. Ama Bursa Ankara İStanbul yüksek hızlı tren projemizde bugüne kadar 515 milyon lira para harcadık. 75 kilometrelik Bursa Yenişehir arasındaki yüksek hızlı tren için harcadığımız ödenek 515 trilyonu geçti. Bu yaptığımız yüzde 40’lık işin karşılığıdır. Yüzde 60’ı bu oranla kıyasladığınızda 1 katrilyonun üzerine çıkacaktır. Bunu yapacağız. Önümüzde engeller var, topraklar kayıyor, tüneller kapanıyor, menfezlere, viyadüklere ihtiyaç var. Ama biz bunu yapacağız. Bursa Ankara arası 2 saat 15 dakikaya inecek. İstanbul çok daha yakınlaşacak. İzmir-Balıkesir Bursa İstanbul otoyol projesi var. Bu da büyük projelerimizden birisidir. Yap işlet devret metoduyla başlamış ve devam ediyor. Hızlı gittiğini söyleyebiliriz. 15 katrilyonluk projeydi. Hazineden bir kuruş çıkmadan 6 büyük şirketin iç ve dış krediyle yaptığını bahsediyorum. Fatih’in torunları olarak bizim yapacaklarımıza sizin hayaliniz bile ulaşamaz diyecek güçteyiz. 19 bin kilometre bölünmüş yol yapan iktidarın sahipleriyiz. Tek şeritli yollarda ömrünü heba eden birisi olarak önünüze traktör takıldığında 50 kilometreyi 1,5 saatte zor giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Türkiye’de 20 bin kilometre bölünmüş yolla cumhuriyet döneminde yapılanın iki mislini 10 yılda yaptık. Köprü, otoyol, Marmaray yapıyoruz, lastikli araçların geçeceği, demiryolunun geçeceği tüp yollar başka. 3. köprü, yeni havaalanı yapıyoruz. İstanbul dünya metropolü olarak Türkiye’ye her zaman kazandırmaya devam etsin. Bursa yüksek hızlı tren önemli, ödeneklerini aksatmıyoruz”.

“TEST MERKEZİ YENİŞEHİR’E”

Test merkezinin Yenişehir’e yapılacağını açıklayan Arınç, “Yenişehir’e otomotiv test merkezi yapıyoruz. 2 bin 600 dönümlük arazi üzerinde. Bursa ve Türkiye’ye kazandıracak tesis yapıyoruz. 120 milyon dolarlık bir yatırımdır. Otomotivin merkezi Bursa, test merkezi Avrupa’da. Buradan oraya yollayıp döviz ödüyoruz. Aklımız başımıza geldi. Bursa’da 2600 dönümde yapacağız. Yenişehir çok bereketli maşallah. Süleyman kardeşimiz belediye başkanı olduktan sonra rahmetler yağıyor. Bursa dış yatırımlar bakımından cazibeli şehir olduğu için 3 bin dönümü bizden isteyen bir büyük sanayi kuruluşuna bu yeri verirsek. Allah verdikçe Yenişehir’e verecek, Yenişehir de, Bursa da kalkınacak inşallah” şeklinde konuştu.

BURSA’YA SAĞLIK SERBEST BÖLGESİ

Bursa’yı sağlık serbest merkezi kurulacağını açıklayan Arınç, “Şüphesiz sağlık turizm projelerimiz var. Bursa’daki çok önemli hastanemizin genel müdürü ile konuştum. Sağlık turizmi konusunda Bursa cazibe şehir. Sağlık hizmetlerini biz dünyada en iyi veren ülkeyiz. İngiltere’de sağlık hizmetleri felç durumda. Acillerde bile 6 gün sonrasına bakabiliyorlar. Hastanelerde sosyal güvenlik yok. Amerika için de böyle. Bizde ise özel, devlet hastaneleri el ele verdi, hizmetin en güzelini yapıyorlar. Etiyopya, Cibuti, Afrika’nın çok ülkesinden hasta geliyor, tedavilerini yapıyoruz, otellerde konaklıyorlar. Hollanda, Danimarka, İngiltere, İspanya çok önemli. Bursa’ya hastalarımız bu ülkelerden geliyor. Termal imkanı ve hastanelerin teknolojik imkanları Bursa’ya tedavi olmak amacıyla gelenlerin sayısı alabildiğine arttı. Bir sağlık serbest bölgesi yapabilirsek, 10 bin dönüm bulabilirsek, bu bölgede sağlık serbest bölgeleri kurmak istiyoruz” dedi.

TELEFERİK ŞİRKETİNE FIRÇA

Teleferikte yabancılara yüksek tarife uygulanmasına tepki gösteren Arınç, “Büyükşehir çok büyük bir projeyi başardı. Teleferik projesini başkanımız yap-işlet-devret modeliyle yaptırdı. 26 milyon Euro’luk proje. Şimdi oteller bölgesine kadar uzandı. Binlerce insan taşınıyor. Bir şikayet var. Teleferikte yerli ve yabancıya ayrı fiyat uygulamak çirkin ve yakışıksız. Tek fiyat olmalı. Bu firma fiyatları artırmamalı. Başkanımız kulaklarını çeker inşallah, kendilerine hatırlatır. Bu bir şirkettir. Ona da saygı duymak lazım. Kuveytli ise 50, Bursalı ise 20 lira ver demek olmaz. Dostlarımıza ayıp. Ortalamasını 30 yapar, arada ayrım kalmaz. Bunun hesabı, kitabı, sözleşmesinin olması lazım” diyerek, tek fiyat tarifesi olması gerektiğini savundu.

“9 BARAJ, 20 GÖLET YAPTIK”

Sulamaya büyük önem verdiklerinin altını çizen Arınç, “İktidarımız döneminde 9 tane baraj 20 tane gölet yaptık. Tarımsal sulama, içme suyu konusunda bereketliyiz. Barajları göletleri, içme suyu projelerini, tarımsal sulama projelerini yapıyoruz. Veysel Eroğlu aklınıza gelsin. Yenişehir Boğazköy barajının temelini attığımız gün saatini koymuştuk. 2015 sonu ise müteahhit ile pazarlık yapıyoruz. Tarihi öne çekiyoruz. 2015’in 30 Ağustos’una gün vermiştik. Yenişehir’e gittiğimde bir iki kişi zaman yaklaştı, bitecek mi dedim. Allah’ın izniyle bitecek dedim. Sözümüzü tutuyoruz. Bu konuda bir gecikme söz konusu olmayacak. TOKİ ile BESOB iş birliği yaptı Kestel’de 3 bin dekarda 2011 seçimlerinin arifesinde temelini attığımız 24 sektöre 3 bin 500 işyeri yapıyoruz. Kendilerine çok az kısmı verildi. Büyük kısmının ihalesi 15 Ocak’ta olacak. Esnaflarımız sağlıklı işyerlerine kavuşacak” dedi.

“EĞİTİMLE İFTİHAR EDİYORUZ”

Bursa’nın eğitimde hamiyetli bir şehir olduğunu ifade eden Arınç şunları söyledi:

“Eğitim hizmetlerinde Bursa ile iftihar ediyorum. Anaokulu dahil Bursa genelinde 1433 okulumuz var. 15 bin 372 derslik var. 25 çocuğumuz var. 571 bin öğrencimiz var. Bursa’nın nüfusu 3 milyon. 29 bin öğretmenimiz var. 20 bini bizim dönemde atanmış pırıl pırıl öğretmenlerimiz. Bursa hamiyetli bir şehir. Yardımseverler zenginlerimiz var. Eğitime yüzde yüz destek veriyorlar. Bugüne kadar 135 protokol imzalandı. 2008 derslik, 124 okul yapıldı. Eğitimde eksikleri süratle tamamlıyoruz”.

“TİMSAH ARENA’NIN AÇILIŞ TARİHİ 20 MAYIS OLSUN”

Bursa’nın en büyük değerlerinden birisinin de Bursaspor olduğuna dikkat çeken Arınç, “Bursasopr’un başarısı hepimizin başarısıdır. Süper lig şampiyonluğu kazanmış Bursasopr’un başarılarını her zaman alkışlamak isteriz. Büyükşehir Belediyesi, dünyada taktir edilen bir büyük projeyi gerçekleştiriyor. Şimdilik ismi Büyükşehir Stadyumu olan 42 bin seyirci kapasiteli, dünyanın ilk 10 statları içerisinde bir stat. 2011 yılında temeli atıldı. Haziran ayında açılacak. 7 Haziran’da seçim var. 10 gün önce siyasi yasaklar başlar. Siyasi yasaklar başlarsa açılışı yapamayız. Allah kısmet ederse, en geç 20 Mayıs’ta açalım. 4 nala çalışsınlar, gece gündüz. Bu stadı açalım. Real Madrid gelecek stadın açılışında maç yapacak diyor. Real Madrid gelsin, Bursaspor ile maçını yapsın. 2-0 mağlup kendilerini buradan uğurlayalım inşallah. Allah Şenol Güneş hocaya yardım etsin. Bir de onları golle uğurlarsak büyükşehir stadını tam açmış olacağız” diyerek, stadı siyasi yasaklara girmeden açacaklarını anlattı.

“BURSA’DA MİLLİ GELİR 18 BİN 150 DOLAR”

Bursa’da vasıflı herkese yüksek maaşla iş olduğunu savunan Arınç, “106 bin lisanslı sporcumuz var. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. 8 bin sporcu öğrenci, 457 spor kulübü, 993 takım var. Gençlerin hepsi sporla ilgileniyor. Biz de her birine spor tesisi yapıyoruz. 7 bin 500 kişilik spor salonumuzu açtık. Bursa gelişiyor. Türkiye’de ortalama gelir 11500 dolar, Bursa’da ise 18 bin 150 dolar. Türkiye’de işsizlik yüzde 9,9. Bursa’da işsizlik yüzde 6,6’dır. Onların hepsi vasıfsız işçi kapasitesinde. Vasıflı herkese yüksek maaşla iş var. 13 OSB; 2 ihtisas sanayi bölgesi 600 bin çalışan var. Bursa Türkiye’nin yüzünü güldürüyor. Bursa’da imal edilen otomobiller Amerika’da birinci sırayı kazanıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X