Bülent Ersoy: Bu benim 1. yaş günüm

Bülent Ersoy, 14 Nisan 1981 Salı sabahı İngiltere’nin başkenti Londra’da, yerel saatle 08:30’da Charring Cross Hastanesinde geçirdiği ameliyatla cinsiyet değiştirdi…

Bülent Ersoy: Bu benim 1. yaş günüm

o-006.jpg

Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy, 14 Nisan 1981 Salı sabahı Londra saatiyle 8.30’da Charring Cross Hastanesi’nde geçirdiği ameliyatla cinsiyet değiştirdi ve hayata bu kez Bülent Hanım olarak “Merhaba” dedi. (Soldaki fotoğraf: Bülent Ersoy, taburcu edildikten sonra ilk iş olarak annesini Londra’ya getirtti. Annesi Necla Hanım, çocuğunu ilk kez yeni cinsiyetiyle havaalanında gördü…)

l-005.jpg

Bülent Ersoy, ameliyatın üç gün sonrasında tamamen kendine geldiğinde, yüzünde buruk bir tebessüm vardı. Ameliyatı yapan doktoruna başucundaki hemşireye ve kendisiyle ilgilenen tüm hastane personeline teşekkürler etti, minnet borcunu tekrar tekrar dile getirdi. Yalnızlık duygularına kapıldığı sıralarda iki elini açtı ve dua etmeye başladı. Allah’a şükretti ve günahlarını affetmesini istedi.

a.jpg

Oysa yalnız değildi sanatçı… Hastanenin kapısında Türkiye’den gelen iki yakın arkadaşı vardı. Bu arkadaşlarından Filiz onu hastanede ziyaret eden ilk yakını oldu ve uzun süre yanında kaldı. Cuma gecesini sakin geçirmişti. Ertesi sabah kendine geldiğinde biraz sancısı vardı. Rica etti doktorlardan ve iğne yapıldı. İğneden kısa bir süre sonra ağrısı sızısı dinmişti Bülent Ersoy’un… Odasına çiçekler gelmeye, telefon da art arda çalmaya başladı. Sanatçı, kendisiyle görüşen ilk Türk gazeteciye ise şunları söyledi: “Günlerim telefon basında dua etmekle geçiyor. Tanrıma şükürler olsun. Kendimi iyi hissediyorum.”

y-010.jpg

Daha önce doğum günlerini kutlamayan Bülent Hanım, Türkiye’ye döndükten sonra 9 Haziran 1981’deki 29. yaş gününde küçük bir parti verdi ve “Bu benim 1. yaş günüm” dedi.

yyd.jpg

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X