Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgü stratejik yapı oldu

Bulgaristan hükümeti Bulgaristan-Türkiye sınırına çekilen tel örgünün milli güvenlik açısından stratejik bir yapı olması kararı aldı.

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgü stratejik yapı oldu

Çarşamba günü yapılan olağan oturumunda Bakanlar Kurulunun aldığı kararla Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgü milli güvenlik açısından stratejik önem taşıyan yapılar listesine dahil edildi.

 

Taslak kararın gerekçeler bölümünde tel örgü duvarının stratejik önem taşıyan yapılar listesine dahil edilmesi devlet sınırının dokunulmazlığının korunması ve koruma araçları ve yöntemleri hakkında bilgilerin sızdırılması vakalarının önlenmesine katkı vereceği belirtildi.

 

Taslak kararı hazırlayanlara göre tel örgünün strateji önem taşıyan yapılar listesine dahil edilmesi sınırın korunmasına yönelik operasyonel imkanların artırılmasına ve devlet sınırından kaçak geçişlere karşı kontrolün iyileştirilmesine yardımcı olacak. Onlar, böyle bir kararla devlet sınırına yakın yerlerde işlenen suçların önlenmesinin artırılacağını düşünüyorlar.

 

Hatırlatmak gerekirse, tel örgünün durumu, inşaatı, maliyeti ve inşaat süresi Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Milletvekili Elena Yonçeva ve Birleşik Vatanseverler Koalisyonu Eşbaşkanı olan Başbakan Yardımcısı Valeri Simeonov arasında tartışma konusu olmuştu.

 

Yonçeva, sınırda bazı yerlerde tel örgünün mevcut olmadığını veya iki sıra yerine tek sıra tel çekildiği ihbarını verdi. Simeonov, devlet sırrı verdiği gerekçesiyle gazeteci olan milletvekili Yonçeva’ı mahkemeye vermeye çalıştı. Ancak Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) ve Savcılık makamı da Yonçeva’nın sınırdaki tel örgünün durumunu göstererek, kesinlikle devlet sırrı vermediğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X