Bulgaristan’da kardeşlik İftarı

Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’daki kardeş şehirleri Kırcaali ve Omurtag ile Koşukavak kasabasında iftar yemeği düzenledi. İftar yemeklerinde farklı din, dilden insanlar aynı sofrada buluştu.

Bulgaristan’da kardeşlik İftarı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Koşukavak’ta düzenlenen iftar yemeğinde Ramazan ayının birlik ve bereketini gerek Bursa’da gerekse de Balkanlarda yaşayan vatandaşlarla bir arada olarak geçirdiklerini ifade ederek, “Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’da Ramazan ayı boyunca dört farklı noktada vatandaşlarımız için iftar yemeği dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunuyoruz. 

Bursa, Balkanlardan göç eden vatandaşlarımızla birlikte hızla büyüyor. Bizler bu büyüme ile Balkanlarda hayatını sürdüren vatandaşlarımıza ulaşabiliyor ve ecdat yadigarı topraklara hizmetler getirebiliyoruz. Ramazan ayında Balkanlarda yaşayan vatandaşlarımızla bir arada olabilmek adına her yıl iftar sofraları kuruyoruz. Bu sofralarda bereket ve kardeşlik var. Balkanlar bu birlikteliğe uzun yıllardır hasretti. Ramazan ayının bu barış ve huzur ortamı inşallah sadece bir ay değil on iki ay süresince devam eder” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X