Bulgaristan’daki köye Altepe’den yardım sözü

Bulgaristan’ın Tırgovişte (Eskicuma) kentine bağlı Muratlar Köyü’nün Müslüman halkı şu günlerde heyecan içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den uzanacak yardım elini bekliyor.

Bulgaristan’daki köye Altepe’den yardım sözü

Başkan Altepe’nin, bir süre önce Muratlar Köyü (Buynovo) halkının köylerindeki camiye küçük bir ek bina yapılması talebine olumlu cevap vermesi köyde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. 

Köyün yaşlı kuşağından Emin Memişoğlu, bir süre önce Altepe’ye mektup yazarak, cenazelerini yıkayacak, çocuklarını sünnet ettirecek, kış aylarında mevlit törenleri yapacakları bir mekânları olmadığını dile getirmiş ve Altepe’den bu konuda yardım istemişti. 

Başkan Altepe de, yoksulluk içinde yaşayan Muratlar Köyü halkından gelen bu samimi mektubun kendisini çok duygulandırdığını ve gereken yardımı yapacaklarını sözünü verdi. Bulgaristan’daki Türklerin sorunları ve oradaki ata yadigârı eserlerin korunmasıyla yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Altepe, “Bulgaristan’daki soydaşlarımız bizim en aziz parçamızdır. Onlara karşı görevlerimizin bilincindeyiz. Muratlar Köyü’ne de en kısa zamanda gereken yardımı yapacağız. Bu konuda içleri rahat olsun” dedi.

Altepe’den yardım sözü haberini alan köy halkı heyecanlı bir bekleyişe girdi. Yüzde 99’u Müslüman olan köyü temsilen konuşan Emin Memişoğlu, “Köyümüzde bayram havası esiyor.  Altepe sayesinde cenazelerimizi yıkayabileceğimiz bir mekâna kavuşacağız. Köy halkı olarak Başkan Altepe’ye duacıyız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X