Bulvar 224’te anahtarlar teslim edildi

Kentsel dönüşümde örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Mustafa Altın, ”Bir hayalin gerçekleştiği noktadayız. FSM’ye ve Nilüfer’e değer kattığımıza inanıyoruz” dedi.

Bulvar 224’te anahtarlar teslim edildi

ASLIHAN AYDIN

FSM üzerindeki Bulvar 224’ün anahtarları ve tapuları sahiplerine verildi. Alaçatı Muhallebicisi’nde düzenlenen törende konuşan Nilüfer Proje Tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın, bir hayalin gerçekleştiği söyledi. Proje süreciyle ilgili bilgi veren Altın, yaklaşık iki yıl önce site ile görüşmelerin başladığını ve 1,5 yıl önce temellerin atıldığını vurguladı. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlere emsal teşkil edecek bir projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Altın, “Bir hayalin gerçekleştiği noktadayız. FSM’ye ve Nilüfer’e değer kattığımıza inanıyoruz. Kentsel dönüşümde 0.50 emsal almadan siteyi inşa ettik. 5 bin metrekare üzerine kurulu, 50 daireli bir siteydi. Biz 10 daireyi satın aldık ve sayıyı 40’a düşürdük. Toplamda 11 dükkan ilave ettik. Dükkanlar önemli markalara ev sahipliği yapacak” dedi. 

MALİYET SIKINTISI

Kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Altın, bir takım sıkıntıların olduğunu kaydetti. Altın, “Bulvar 224’ün bir cephesi FSM’ye bakan bir parselde olduğu için dükkanlı bir proje yaptık. Ama bir arka sokağa geçtiğimizde dükkan yapılamıyor” diye konuştu. Bu yüzden 0,50 emsal artışının gerekli olduğunu vurgulayan Altın, “Bakanlık tarafından bunun önünün açılması gerekiyor. Yoksa vatandaşların dönüşümde maliyetleri karşılamanın gücü yok” dedi. 17 Ağustos depremi öncesi yapılan binaların yüzde 90’ının sağlıksız olduğunu da dile getiren Mustafa Altın, bir an önce dönüşümün yapılması gerektiğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X