BUMEP ile teknolojiyi mahallenizde takip edin

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında kadınlara, mahallelerinde bilgisayar eğitimleri veren Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP), kentin her köşesinde vatandaşlara hizmet veriyor.

BUMEP ile teknolojiyi mahallenizde takip edin

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı  Sosyal İşler Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir yetişkin eğitimi organizasyonu olan BUMEP’in 5 Eylül’de başlayan ve 21 Ekim’e dek sürecek olan eğitimleri halen Osmangazi İlçesi Çırpan, Elmasbahçeler, Soğanlı, Osmangazi, Kükürtlü, Hamitler ve Ovaakça mahalleleri, Nilüfer İlçesi Fethiye Mahallesi, Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi ve Gemlik İlçesi Balıkpazarı Mahallesi’nde devam ediyor.

Bursa’da 16 yaşını doldurmuş kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek hak, fırsat ve imkânlardan eşit bir biçimde faydalanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen projeye vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Aile bireylerinin yetiştirilmesinde aileye destek olmayı, gelişen teknolojiyi yakından izlemeyi, çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen proje kapsamında özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, ferah ve kullanışlı otobüslerde, uzman eğitmenler aracılığıyla, mahallelerde kadınlara ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri veriliyor. Hafta boyunca her mahallede 8 farklı grupta 80 kişiye eğitim verilen projede, ilk eğitimlerin başladığı 2011 yılından bugüne dek yaklaşık 26 bin vatandaşa ulaştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X