BUMEP ve BENMEP’te sertifika heyecanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik olarak düzenlenen ücretsiz Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 2 bin 928 kursiyere, Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) kapsamında ise 288 kursiyere

BUMEP ve BENMEP’te sertifika heyecanı

Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi ve Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi ile binlerce insanı nitelikli iş gücü haline getirmeye devam ediyor. Annelerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırarak çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedefleyen BUMEP eğitimlerinden faydalanan 2 bin 928 kursiyer ile Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen BENMEP eğitimlerine katılan 288 kursiyer, Merinos AKKM Osmangazi Salonu’ndaki törenle sertifikalarına kavuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUMEP ile BENMEP’in ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimlerinin verildiği gelişim ile eğitim programı olduğunu söyledi. Projeyle mahalle mahalle vatandaşların ayağına gidilerek bilgisayar ve internet konusunda eğitim verildiğini, bayanların bilgiye ulaşımının mümkün hale getirildiğini söyleyen Başkan Altepe, “Ülkemizde kadınların eğitimlerine yeni bir soluk getiren proje, ev hanımlarının her açıdan donanımlı olması için atılmış önemli adımlar birisidir. Ülkemizin ve Bursa’nın geleceği açısından en önem verdiğimiz projelerden biridir. Çünkü toplumun temel taşı kadınlarımızdır. Onların bilgiye en kısa yoldan ulaşabilmeleri, bilgisayar ve interneti kullanabilmeleri, geleceğimiz olan genç nesillerin yetişmesi açısından çok önemlidir. Teknolojiye ayak uydurmakta zorlanan, çocuklarıyla iletişim sıkıntısı yaşayan tüm bayanların yardımına koşuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, çağın yeniliklerinden korkmak yerine yenilikleri bizzat kullanarak çocuklarını yönlendirilmesine yardımcı oluyor” dedi.

Başkan Altepe, ev hanımlarına yönelik düzenlenen BUMEP’in yanı sıra toplumda dezavantajlı konumda bulunan engelli vatandaşlara yönelik organize edilen BENMEP’in de bayanlarda olduğu gibi meslek edindirme hedefini taşıdığını söyledi. Son düzenlenen programla Bursa genelinden 288 engelli vatandaşın evlerinden alınarak eğitim mekanlarına taşındığını ve meslek edinerek toplumda yer almak için ön adım attığını dile getiren Başkan Altepe, “Üretebilmek ve ekonomiye katkı sağlayabilmek önemlidir. Bugün başta kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız olmak üzere evinden çıkamayan, verdiğimiz eğitimlere gelemeyenlerin ayağına gidiyoruz. Daha önce şubelerimizde verdiğimiz eğitimleri mobil sistemle ilçelere taşıdık. Bize gelemeyenin ayağına gidiyoruz. Ev hanımlarını ve engelli kardeşlerimizi mobil merkezlerimizde ağırlıyoruz. Çok iyi bir sistem oturttuk. İnşallah bu çabalarımızı ve kapasitemizi artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X