BUMEP’ten Gemlik’te 633 kursiyere sertifika

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında başlatmış olduğu önemli projelerden Bursa Mobil Eğitim Projesi çerçevesinde Gemlik’in 9 mahallesinde 633 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.

BUMEP’ten Gemlik’te 633 kursiyere sertifika

CEMAL KIRGIZ

Bilgisayar Eğitmeni Gülden Çolakoğlu, “Projenin asıl amacı üst yaş sınırı olmaksızın 16 yaşını doldurmuş tüm kadınlarımıza sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek hak, fırsat ve imkânlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamaktır” dedi.

Gemlik’te yaklaşık 15 aydır yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Çolakoğlu, “Ayrıca aile bireylerinin yetiştirilmesinde aileye destek olmak, günümüzün gelişen teknolojisine ayak uydurarak, ihtiyaç duyulan bilgiye daha kolay ulaşmalarını sağlamak, çocukların eğitimlerine katkıda bulunarak, onları internetteki zararlı içeriklerden koruyup, kollayabilmelerini hedeflemektedir.  Özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, dizaynları değiştirilmiş ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli kadın eğitmenleri ile Bursa’yı mahalle mahalle dolaşarak ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimleri verilmektedir. Eğitim araçlarımız bilgisayar laboratuvarı haline getirilmiş, içerisinde 10 adet masaüstü bilgisayar, eğitmenler için notebook derslerin kolay anlatımı için Lcd monitör, kablosuz internet ve sınıf ortamının daha ferah olması için klima ve aydınlatma sistemi mevcuttur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X