Bunlar ayağı yere basmayan projeler

”Oy avcılığına çıkanların hedeflerine birilerinin alet olmaması açısından izah etmekte fayda var” diyen Bakan Çelik, muhalefetin 158 vaadinin 101’ini uygulamaya koyduklarını, geri kalanların da afaki olduğunu söyledi.

Bunlar ayağı yere basmayan projeler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhalefetin ekonomiye ilişkin seçim vaatlerinin ‘ayağı yere basmayan projeler’ olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, dün NTV’de sorularını yanıtladı. Muhalefetin ekonomi vaatlerini eleştiren Çelik, şunları kaydetti: ”Bunlar ayağı yere basmayan projeler. Bu popülist yaklaşımların bir karşılığının olacağına ben ihtimal vermiyorum ama seçim dolayısıyla oy avcılığına çıkanların hedeflerine birilerinin alet olmaması açısından bunları izah etmekte fayda var. 158 çeşitli hedef, eylem ve projeden bahsediyor muhalefet. Bunun 101’ini uygulamaya koymuşuz biz. 158 vaatlerinin 101’i şu anda uygulamada. O halde geri kalanlar nedir? Çoğu afaki ayağı yere basmayan şeyler.”

KAVGAYI MI KONUŞACAĞIZ

Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndaki Taksim yasağı ve DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin Taksim çağrısı ile ilgili olarak da, şunları kaydetti: ”Çalışma hayatında bir çok devrim yaptık ve bunu sendikalarımızla birlikte yaptık. Bunlardan birisi de 1 Mayıs’ın resmi tatil olmasıydı. Şimdi bu imkanı biz nasıl kullanacağız? 1 Mayıs’ta emekçilerin sorunlarını mı konuşacağız yoksa kavgayı çatışmayı mı öne çıkaracağız? Bir çok meydan açılmış durumda emekçilere. Anmayı mutlaka yapmaları gerekiyor bunun içinde her türlü imkanın sağlandığını herkes biliyor. Ama ille de orada gün boyu olmayı da ben doğru bulmuyorum.” 

EMEKLİYE ZAMMI AÇIKLAMASI

Emekli maaşlarına yapılacak seyyanen zamma da değinen Çelik, ”Yasa yürürlüğe girdi. Yasada 1.100 TL’nin altında olan emekli maaşlarımızın toplamı 5 milyon 188 bin. Bunlara 100 TL seyyanen zam yapılacak. 1.000 liranın üzerindekiler de 1.100 TL’ye tamamlanacak. Burada kesinti filan başka bir şey karıştırılmasın. Amacımız alt gelir grubunu yukarı taşımak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X