‘Bunların demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların, demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok. Gezi eylemlerinde çevreci maskelerini taktılar, bize saldırdılar” dedi.

‘Bunların demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, manşetleriyle siyaseti dizayn etmeye alışık darbeci medyanın ve faiz batağındaki devleti hortumlayan çevrelerin son 12 yılda Türkiye’nin başarılarını sindiremediğini, hazmedemediğini dile getirerek, “Son 12 yılımıza bir bakın, her seçimde farklı formüllerle farklı kılıflar altında bize karşı bir çetenin oluşturulduğunu görürsünüz. Oyuncuları değişir, figüranlar değişir, senaryo değişir, ama hedef değişmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen programda vatandaşlara hitap etti.

Tüm Eskişehirli vatandaşlara, kentin ilçe ve mahallelerindeki tüm vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, “Eskişehir’in, Anadolu’nun, bu kadim coğrafyanın adeta özü, özeti olduğunu ifade ederek, Eskişehir’in bir irfan diyarı olduğunu söyledi. 

“Çağırımız  tüm kardeşlerimizedir” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mücadelesinin sadece 780 bin kilometrekareyle sınırlandırılamayacak kadar büyük olduğuna dikkati çekerek, “Bizim çağırımız sadece 78 milyona değil Adriyatik’ten Orta Asya’ya, Bahçesaray’dan Mogadişu’ya kadar tüm kardeşlerimizedir. Unutmayın Kurtuluş Savaşı ile yazılan destan sadece bize son yurdumuzu bahşetmedi, aynı zamanda sömürgecilerin dipçiği altında ezilen tüm mazlumlara ümit verdi, heyecan verdi, cesaret verdi. 2002 yılında yeni Türkiye’nin kuruluşunun ilk adımı aynı şekilde tüm bölgenin ümit kaynağı oldu. Biz de son 12 yılda attığımız her adımla bu umudu daha büyüttük. Nasıl ezilenlere, kendi kaderine terk edilmiş kardeşlerimize, Türk dünyasına umut olmuşsak, zulüm düzeninin devam etmesini isteyenleri de hayal kırıklığına uğrattık” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engellemek, tam bağımsız bir ülke olmamıza mani olmak için her şeyi yapıyorlar. Bunun için her yolu meşru, her desteği makbul görüyor, her örgütü de baş tacı ediyorlar. Paralel örgütle terör örgütü, ana muhalefetle milliyetçi olduğunu iddia eden parti aynı safta, omuz omuza mücadele veriyor. Darbeci Doğan medyası ile bu milleti kendi müstemlekeleri zanneden uluslararası basın kuruluşları, bu kirli ittifakı cilalamaya çalışıyor” dedi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “17-25 Aralık darbe girişiminde kılıf neydi? Yolsuzluktu. 30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde, Pensilvanya’daki kasetçi başının montajlarından, şantajlarından medet umdular. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘ekmek’ diyerek, kendilerine çürük bir çatı kurdular” ifadesini kullandı.

“Dert, Türkiye’yi uluslararası camiada zor duruma sokmak”

“Ben burada, Eskişehir’de size bir ölçü vereceğim” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kardeşinize kimler saldırıyor buna bir bakın. Bu ülkeyi sevenler, bu milleti sevenler saldırıyorsa haklılar. Ama bu milletin düşmanları saldırıyorsa herhalde haksızlar. Ölçü bu” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Yani Amerika’nın New York Times’ı Abdülhamit Han’a saldırdığına göre, Amerika’nın New York Times’ı Menderes’e saldırdığına göre, Amerika’nın New York Times’ı rahmetli Özal’a saldırdığına göre, Amerika’nın New York Times’ı şimdi de bu kardeşinize saldırıyorsa biz doğru yoldayız, biz doğru yoldayız. Bakın, bu ülkeye zerre kadar faydası olmayanlara saldırmıyor bunlar. Bu ülkeye hizmet edenlere saldırıyor” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, “Ey Bahçeli, sen MİT’i mi savunacaksın, yoksa MİT camiasını yıkmak isteyenleri mi? Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürenleri mi savunacaksın, yoksa onların karşısında olanları mı?” sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O dönemde MHP’nin milletvekili olan arkadaşımız, müteaddit defalar bana Başbakan olarak gelip teşekkür etmiştir, Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu’na teşekkür etmiştir. ‘Çünkü, Bayırbucak Türkmenlerine sadece siz sahip çıkacaksınız, başka çare yok’ demiştir. Bunu aslında Bahçeli biliyor. Ya biz bunları yaptık. İsim de verebilirim, ama gerek yok. Gerekirse bu akşam televizyon programında açıklarım. Bu akşam televizyon programında açıklarım” ifadesini kullandı.

“Yalanlarını, iftiralarını, çarklarını yüzüne vurmaktan usandım”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini de eleştiren Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki zatın yalanlarını, iftiralarını, çarklarını yüzüne vurmaktan usandım” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun seçim meydanlarında vadettiği hemen her şeyi kendilerinin çok daha önce gerçekleştirdiklerini bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

“4 gün önce de burada harç meselesini söylemiş. İşsizlere yılda 1 milyon istihdam sözü vermiş. Geçen yıl gerçekleşen yeni istihdam sayısı 1 milyon 350 bin. O, 1 milyon diyor. Şu anda zaten mevcut hükümet 1 milyon 350 bin gerçekleştirmiş. Hatırlarsanız 2009 yılında Sayın Kılıçdaroğlu İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı adayı olmuştu. Şimdi eli kanlı eş başkana ‘çiçek çocuk’ muamelesi yapan Doğan medyası Kılıçdaroğlu’na ne diyordu? ‘Gandi Kemal’ diyerek bunu parlatmaya çalışıyordu. O kadar ki Haliç’i İzmir’de zannediyordu, Kağıthane’yi de ‘Kağıttepe’ diye biliyordu. Nerede oturuyorsun diye sorduklarında ‘Kağıttepe’ diyor. İstanbul’da ‘Kağıttepe’ diye bir semt yok, Kağıthane var. Yürüyen merdivenlerden tersten inmeye çalışıyordu. İşte o günlerde ’34’te 34 proje’ diye yine böyle afaki projeler açıklamış, belediye başkanı olduğunda bu projeleri hayata geçireceğini vadetmişti. Yoksullara 600 lira maaş vereceğini, doğalgaz paralarının bir kısmını belediye tarafından karşılayacağını söylemişti.”

“O makam Vatikan’dan asla geri olamaz”

Vatikan’dan Papa Francesko’nun  Türkiye’ye özel uçakla ziyarete geldiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Dedim ki yurtdışı seyahatlerle ilgili de Başbakanımızla konuşacağım ve yurt dışı seyahatlerde bu uçaklardan bir tanesini biz Diyanet İşleri Başkanımıza tahsis etmeliyiz. Çünkü o makam Vatikan’dan asla geri olamaz. Bizler de layık olduğu ne ise onu yapmamız lazım. İşte bunlar, bunları rahatsız ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X