Bunu ancak Katar Emiri yapar!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ülkesine takım oyunlarında bir dünya şampiyonası getirebilmek için akıl almaz işlere imza atmaya başladı.

Bunu ancak Katar Emiri yapar!

Emir Al Sani, ülkesinde düzenlenen Dünya Hentbol Şampiyonası’nda birinci olabilmek için çeşitli uluslardan 8 yabancıya 40 bin Euro vererek vatandaşlık hakkı tanıdıktan sonra bu kez de para karşılığında dışarıdan taraftar getirdi. İspanya’nın en fazla gürültü çıkartan ve takımını destekleyen 60 kişi ücret karşılığında hentbol milli takımını desteklemek için Katar’a getirildi. 

‘Rentados’ adı verilen bu taraftar gurubu Hentbol dünya şampiyonası boyunca Katar milli takımını desteklemek için adam başı 3 bin Euro para kazanacak. Katar ayrıca bu 60 kişinin uçak,yatma ve yeme masraflarını da cebinden karşılayacak. İspanyol taraftar gurubuna davul, saksafon, zil, klarnet gibi müzik aletleri de veren Katar Emiri’nin halinden çok memnun olduğu belirtiliyor. 

Katar Hentbol milli takımı şuana kadar oynadığı iki karşılaşmada da galibiyet alarak iddialı konuma geldi. Anlaşma gereği 8’i devşirme olan milli takım oyuncuları galibiyet başına 90 bin Euro prim kazanıyorlar. Şampiyon olmaları halinde ise sporcuların cebine girecek primin 4.3 milyon Euro olduğu duyurulmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X