‘Burada kalmayı çok istiyorum’

Del Valle ‘Bu takımın uzun süreli oyuncusu olmamı isterlerse gerekli girişimlerde bulunacaklardır. Ben bunu zaten çok istiyorum. Eğer kararı verirlerse ben bütün kalbimle Bursaspor’un oyuncusu olacağım’ dedi.

‘Burada kalmayı çok istiyorum’

Bursaspor’un sezon başında Portekiz ekibi Rio Ave’den 1 yıllığına kiraladığı 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Yonathan Del Valle, yeşil beyazlı takımda kalmayı çok istediğini söyledi. 

Ligin geride kalan 4 haftasında gösterdiği performansla teknik heyet ve camiadan tam not alan Venezuellalı kanat oyuncusu, geleceğiyle ilgili şunları söyledi: ‘Bir yandan Bursaspor için elimden gelenin en iyisini yapıyorum ama bir yandan da başka bir kulübün kontratlı futbolcusuyum.’

Elimden geleni yaparım

‘Onlar benim üzerimde hak sahibi olmaya devam ediyorlar. Kararı Bursaspor verecek. Uzun süreli oyuncuları olmamı isterlerse bununla alakalı girişimlerde bulunacaklardır. Ben bunu zaten çok istiyorum. Eğer kararı verirlerse bütün kalbimle Bursaspor’un oyuncusu olacağım. Eğer bunun tersinde karar verirlerse de görev sürem bitene kadar yine Bursaspor formasının hakkını verme adına en iyisini yapmaya devam edeceğim.’

Bu takımın parçasıyım

Bayrampaşa karşılaşmasında katkı koyduğu için mutlu olduğunu belirten Del Valle, ‘Maça yedekten giren futbolcular mutlaka oyunda bir şeyleri değiştirmek ve takıma katkı vermek için mücadele ediyor. Ben de bu hedefle girdim oyuna ve takımıma asistle katkı yapabildiğim için çok mutluyum. Takımda aile gibiyiz. Çok güzel bir ortamımız var. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Ben de bunun bir parçasıyım. Takımıma gollerle, asistlerle katkı yapabildiğim her gün kendimi çok daha mutlu hissediyorum.’

Başakşehir silkeledi

‘Başakşehir mağlubiyetinden sonra sadece taraftarlarımızda ya da camiamızda değil, takım içinde de kısa süren bir negatif hislerimiz oluşmuştu’ diyen Del Valle, ‘Kendimize ‘Ne yapıyoruz?’ dedik. Fakat bu durumdan hemen ayıldık. Ayağa kalktık ve daha fazla çalışmamız, daha fazla ortaya futbol koymamız gerektiğinin farkındaydık. Çalışmalarımızın sonucunda da Fenerbahçe’yi deplasmanda, Kayserispor’u da içeride yendik. Bunlar bizim çalışmalarımızın ve zor saniyelerde güçlü kalabilme kabiliyetimizin bize verdiği galibiyetlerdi’ şeklinde konuştu.

Heyecan yaratmıyor!

Timsah Arena’da karşılaşacakları Kasımpaşa maçını da değerlendiren Del Valle, “Diğer maçlardan hiçbir farkı olmayacak. Ben elimden geldiğince tüm karşılaşmalara en üst düzey konsantrasyonla ve motivasyonla hazırlanmaya çalışıyorum. Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Kasımpaşa ile oynayacak olmamız benim için özel bir durum. Aslına bakarsanız heyecan yaratmıyor. Kasımpaşa ile ilgili aklımda kalan hiçbir şey yok. ‘Keşke daha iyisini yapsaydım’ dediğim bir maç yok. Bugün olduğum yerde Kasımpaşa’daki performansım sayesinde varım. O sayede buraya geldim’ dedi. 

Taraftarın sevgisini kazandım

Bursaspor taraftarının Türkiye’de kalbinin kazanılması en zor taraftar olduğunu ifade eden 26 yaşındaki Venezuelalı oyuncu, ‘Ben bunu çok iyi biliyorum. Onların kalbini kazanmışsanız ve o yolda ilerliyorsanız saha içinde ve saha dışında kulübe vereceğiniz katkıdan emin olmuşlar demektir. Dolayısıyla onların sevgisini kazanma yolunda olduğumu görmek, duymak benim için güzel bir gösterge’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X