BURFAŞ’tan öğrencilere staj desteği

Osmangazi sınırları içerisindeki turizm otelcilik meslek liselerinde okuyan öğrencilerin BURFAŞ tesislerinde staj yapmasına imkan tanıyan protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer arasında imzalandı.

BURFAŞ’tan öğrencilere staj desteği

Muradiye Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende, öğrencilerin sektörleriyle ilgili her türlü tecrübeyi edinme imkanı tanınacak imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer tarafından imzalar atılırken, öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Altepe, atılan imzalarla birlikte BURFAŞ tesislerinin kendilerini geliştirmek isteyen turizm otelcilik öğrencilerinin hizmetine sunulduğunu söyledi. Bursa’da her alanda kalkınmayı hedef aldıklarını, turizmde de bu hedef doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursa’nın turizm potansiyelini artırmak uğruna tarihi eserlerden spor tesislerine, Uludağ’dan sahil düzenlemelerine kadar birçok alanda prestij yatırımlar yaptıklarını hatırlattı. Faaliyete alınan hizmetlerin beklentileri daha da yukarıya çektiğini, var olan standartları artırdığını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın marka değeri arttıkça, konaklama tesisi sayısı ve niteliği de arttı. Beş yıldızlı otellerden butik konaklama tesislerine kadar nitelikli birçok yeni yatırıma daha sahip olduk. Aslında tüm bunlar, her turizm otelcilik öğrencisi için birer uygulama alanı. Sektörde çalışacak arkadaşlar için büyük imkanlar” dedi.

“Hayırlı uğurlu olsun”

Başkan Altepe, BURFAŞ sosyal tesislerinin hem sektöre hem de Bursalıların hayat 2 kalitesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Şu anda 45 tesisle hizmet verdiklerini, 1 sene sonra belki de tesis sayısını 60’a çıkaracaklarını söyleyen Başkan Altepe, “Yüzlerce turizm çalışanı bu tesislerden ekmek yiyor. Halkımız da aileleriyle birlikte huzurla gelebildiği, çay ve kahvesini içebildiği mekanlara kavuştu. Açtığımız tesisler sayesinde Bursa, Türkiye’de yaşam kalitesi açısından birinci şehir oldu. Tüm bunlar sistemli çalışmaların ürünü. İnşallah bundan sonra, turizm otelcilik okullarında okuyan arkadaşlarımız da stajlarını burada yapabilecekler. Kendilerini geliştirip, sektördeki kaliteyi bir üst seviyeye çıkaracaklar. Bunu hep birlikte sağlamış olacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, Bursa’mız, ülkemiz adına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Altepe’ye teşekkür 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ise, Büyükşehir Belediyesi’yle imzalanan staj protokolünün hayırlı olması dileğinde bulundu. Protokolle birlikte turizm öğrencilerinin geniş imkanlarla pratik yapmasına imkan tanındığını, bunun da sektördeki kalitenin daha da üst seviyelere çekilmesine neden olacağını söyleyen Çokgezer, “Bugün turizm öğrencilerimize, bugüne kadar da okullarımıza sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X