Burhaniye’de Aşısız Ve Küpesiz Hayvanlar Pazara Alınmayacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kurban bayramının yaklaşmasıyla kurban pazarları hareketlenirken, pazarlara aşısız ve küpesiz hayvan alınmayacağı aç…

Burhaniye’de Aşısız Ve Küpesiz Hayvanlar Pazara Alınmayacak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kurban bayramının yaklaşmasıyla kurban pazarları hareketlenirken, pazarlara aşısız ve küpesiz hayvan alınmayacağı açıklandı. Pazarların sürekli denetlendiğini anlatan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, küpesi ve aşısı olmayan hayvanların kesim yerlerinede sokulmayacağını söyledi. Burhaniye de, kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte pazarlar hareketlenirken, denetimler de artırıldı. İlçe Müdürlüğü ve Belediye veterinerlerinin pazarları sürekli denetlediklerini anlatan İlçe Müdürü Erdal Aldağ, “ İlçemizde kurulan hayvan pazarlarına küpesiz ve aşısız hayvanlar sokulmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için hayvanlarını aşılatmaları ve küpesi eksik olan hayvanlarını küpeletmeleri gerekmektedir. Bunun dışında ilçe de kurban kesimi yapılacak alanlara da küpesiz ve aşısız hayvan alınmayacaktır. Denetimlerimiz bayram sonuna kadar devam edecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X