Burhaniye’ye mahalle konağı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz devam ediyor” dedi.

Burhaniye’ye mahalle konağı

İnegöl Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restore edilen Burhaniye Mahalle Konağı ve İlim Yayma Cemiyeti Buhara Okuma Evi törenle hizmete açıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur AktaşAK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile davetliler katıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni İnegöl’ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni İnegölümüzün sivil mimarisini korumakta da azami şekilde gösteriyoruz” dedi.

Belediye olarak kültür varlıklarını koruma, tarihi mirasa sahip çıkma ve yenileme çalışmalarında önemli hizmetlere imza attıklarını ifade eden Aktaş, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Aktaş, her mahallede belediyeye ait bir sosyal alan bulunmasını, gerçekleştirilen etkinliklerle İnegöl’ün sosyal yaşamını renklendirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “İnegöl ilçemiz 2 buçuk yıldır Büyükşehir’in bir parçası. İnegöl’ün altyapısı, suyu, kanalizasyonun hepsinin yapılmasına kadar çalışmalarımız sürüyor. Bu güne kadar 50 milyonluk yatırım gerçekleşti. Önümüzdeki 3 yılda da 200 milyonluk yatırım gelecek. Çevre kirliliği açısından adımları birlikte atmamız gerekiyor. Daha çok yaptırımlar uygulayacağız. Çünkü İnegöl’ü tertemiz yapmamız lazım. İnegöl’ü temizlikte ilk sıraya çıkarmamız lazım. Mobilyacılarımız artık zehirli atıklarını yakmayacaklar. İnegöl’ün yanında olmaya gayret ediyoruz. Beylik hanımızın da açılışını yakında yapacağız. Yapılacak çok iş var. Yerel yönetimlerin Türkiye’de örneği Bursa oldu. Bunlarla marka şehir olunuyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X