Burkay’ın koltuğuna yeni isim: Pınar Taşdelen Engin

UİB bünyesindeki 5 birlikte tüzük gereği gerçekleşecek değişimin startı verildi. UTİB’de 2006 yılından bu yana başkanlık yapan İbrahim Burkay, bayrağı Pınar Taşdelen Engin’e devretti. Engin, UİB’in ilk kadın birlik başkanı oldu.

Burkay’ın koltuğuna yeni isim: Pınar Taşdelen Engin

ASLIHAN AYDIN

UTİB’de 2006 yılından bu yana başkanlık yapan İbrahim Burkay, bayrağı Pınar Taşdelen Engin’e devretti. Engin, UİB’in ilk kadın birlik başkanı oldu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) seçim heyecanı başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘başkanlığa iki dönem sınırı’ getiren yeni yönetmeliği gereği UİB çatısı altındaki 5 birlikte başkanlar görevi devredecek.

İlk değişim, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nde (UTİB) yaşandı. Dün gerçekleştirilen UTİB Genel Kurulu’nda İbrahim Burkay görevi Pınar Taşdelen Engin’e devretti.

Pınar Taşdelen Engin, UİB bünyesindeki birliklerde göreve gelen ilk kadın başkan oldu.

143377.jpg

Burkay, UTİB’te 2006 yılından buna başkanlık yaptığını hatırlatarak, ”12 yıl boyunca büyük projelere imza attık. TİM yönetmeliği gereği bu dönem başkanlığı bırakıyorum. Ancak yeni arkadaşlarımızla birlikte yine orada olacağız” dedi.

İYİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK 

11 Nisan’da genel kurulunu yapmaya hazırlanan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, iyi bir dönem geçirdiklerini ifade ederken, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Senih Yazgan da kendisinin 2 yıllık başkan olduğunu, ancak kural gereği aynı firmanın temsilcilerinin üst üste başkanlık yapamadığı için görevi bırakacağını anlattı.

Göreve geldiği sırada Rusya krizinin çıktığını hatırlatan Yazgan, “Diğer birliklerde olduğu gibi yaş meyve sebzede de ihracat düşmüştü. Ancak kriz aşılınca öngörülerimiz yerine geldi” ifadelerini kullandı. Yazgan, 16 Nisan’daki seçimli genel kurullarında, ihracat ödüllerinin de verileceğini açıkladı.

TARIMA DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Başkanı Orhan Gençoğlu, 8 yıldır aralıksız göreve devam ettiklerini söyledi.

Birliğin işlerinden vakit ayırarak sektör için uğraş verdikleri bir yer olduğunu dile getiren Gençoğlu, ”Bizim sektörümüz net döviz girdisi sağlayan bir sektör. Ancak Türk tarımına çok arzu ettiğimiz yeterli teşvikler verilemedi ve arzu ettiğimiz artışları gösteremedik. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi cari açık. Bunu kapatmak için de tarıma daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

Bununla ilgili son yıllarda adımlar atılmaya başlandı. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak.

Biz, elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi. Sıkıntının en büyük noktasının ise bakanların ve bürokratların değişmesi olduğuna dikkat çeken Gençoğlu, “Her yeni gelen kişilere tekrar anlatmak gerekiyor.

Yine de son bir kaç yıldır çalışmaların meyvelerini topluyoruz.

Her şeyi Türkiye’de üretecek gücümüz var” diye konuştu. Gençoğlu, UMSMİB’de seçimin 10 Nisan’da yapılacağını da sözlerine ekledi.

ŞANKAYA’NIN YERİNE GÜNDEMİR GELECEK

Uludağ Hazır Giyim İhracatçıları Birliği (UHKİB) Başkanı Şenol Şankaya, iki yıldır Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat sergilediklerini, bu sene de birlik olarak ilk 3 aylık dönemde yüzde 18 gibi ciddi bir artış yakaladıklarını vurguladı.

Birlik’te aktif üye sayısının 2014 yılından bu yana 300’den 600’e yükseldiğine dikkat çeken Şankaya, “Ayrıca Halk Eğitim Merkezleri’nde birlik tarafından açılan konfeksiyon kursları sayesinde sektöre 8 bine yakın kişiyi kazandırdık” dedi. UHKİB’de 12 Nisan’da seçime gidileceğini belirten Şankaya, yeni yönetime destek olmak ve beraber başladıkları projeleri devam ettirmek için önümüzdeki dönemde yönetim kurulunda bulunacağını kaydetti.

Şankaya, başkanlık görevini ise mevcut yönetimde görev yapan Nuvit Gündemir’e bırakacağını açıkladı.

HAZIR GİYİMDE ENDÜSTRİ 4.0’A HAMLESİ

UHKİB olarak son dönemde çok büyük bir projeye başladıklarının bilgisini veren Başkan Şenol Şankaya şunları kaydetti: “10 firma ile küme oluşturduk. Sanayi 4.0’ı hazırgiyim ve konfeksiyonda uygulamaya sokacağız.

Onun için bir danışmanlık teklif sürecindeyiz.

Bu projeyi konfeksiyon, hazır giyim ve tekstil firmalarımızda uygulamaya başlayacağız. Türkiye’de sektörümüzde ilk olmak istiyoruz.

Başarıya göre projeye diğer firmaları da dahil edeceğiz. Sanayi 4.0’ı uygulayarak verimliliği, otomasyonu sektörde hayata geçireceğiz. Bu bize hazır giyim sektöründe dünya genelinde ciddi bir rekabet avantajı sağlayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X