Burlu’ya son görev

Bursa’da yaptığı sosyal hizmetlerle taraflı tarafsız birçok kesimin gönlünde taht kuran ve önceki gün yaşamını yitiren Dr. Rüştü Burlu, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Burlu’ya son görev

Dr. Burlu, için öğle vakti Ulucamii’nde kılınan cenaze namazına, ailesi, yakınları, CHP Bursa Milletvekili Ceyhur İrgil, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan ve vatandaşlar katıldı. Burlu, daha sonra Pınarbaşı Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bursa Devlet Hastanesi’nde 16 yıl boyunca ruh ve sinir hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Tevfik Rüştü Burlu, 1979 yılında kendi istediğiyle emekli oldu. Ancak emekli olduktan sonra sosyal hizmetleriyle dikkat çeken Burlu, Bursalıların gönlünde taht kurdu. Yaşam tarzı olarak çevresindeki garibanlara yardımcı olabilmeyi felsefe edinen Burlu, Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Sırameşeler’deki yeni binasına taşınmasını ve Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu’nun kurulumunda önemli görevler üstlendi. 

Burlu, uzun yıllar görev yaptığı Devlet Hastanesi’ne ise Rehabilitasyon Merkezi kurulmasında ve teknik donanımın sosyal yardımlaşma ile hastaneye kazandırılmasında öncülük ederken, Zübeyde Hanım Doğumevi’nin tamamlanması da yardımcı oldu. Hayatını adamış olduğu garibanlar adına da 3 adet kitap yazan ve bu kitaplarının gelirinin tamamını sosyal hizmetler amaçlı kullanılmasını sağlayan Burlu, aynı zamanda çeşitli yerel Bursa gazetelerinde makaleler yayınladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X