Büro Memur-sen Üyelerinden Sosyal Güvenlik Haftası Açıklaması

Büro Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Cevdet Çetinkaya, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan personellerin haklarını al…

Büro Memur-sen Üyelerinden Sosyal Güvenlik Haftası Açıklaması

Büro Memur-Sen Kayseri Şube Başkanı Cevdet Çetinkaya, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan personellerin haklarını alamadıklarını ileri sürdü. Büro Memur-Sen adına konuşan Şube Başkanı Cevdet Çetinkaya, “Bu yıl 11- 15 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz Sosyal Güvenlik Haftasını ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle maalesef kutlayamamaktadır” dedi. Sosyal Güvenlik Kurumunun Türkiye’de yaşayan 77 milyon vatandaşı yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Cevdet Çetinkaya, “ Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki memurlar göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu. “ Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiği kırılmıştır” diyen Çetinkaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Sosyal Güvenlik Kurumu personeli, aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan, mesai mevhumu gözetmeden çalışmaktadır. Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Diğer taraftan kurumdaki servislerin yükünü çeken ve bir o kadar da sorumluluğu olan şefler ücret adaletsizliğine uğramaktadır. Uygulanan yanlış politikalar, mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunda görev yapan personel, başka kurumlara geçmektedir. Büro Memur- Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumundaki haksızlıklara, adaletsizliklere yeter artık diyoruz. Bizler kurumdaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine güler yüzle gitmelerini istiyoruz. Kurumdaki arkadaşlarımızın hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin verilmesini istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X