‘Bursa 7.5 büyüklüğünde depreme hazırlıklı olmalı’

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, depremle ilgili ciddi uyarılarda bulundu.

‘Bursa 7.5 büyüklüğünde depreme hazırlıklı olmalı’

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Bursa’nın depremle inatlaştığını ve diklendiğini, gerekli önlemleri almadığını vurgulayan Er, “Bursa 7,5 büyüklüğünde depreme hazırlıklı olmalıdır” dedi.

 

BURSA DEPREMİ BEKLEMELİ

Bursa’da depremin beklenmesi gerektiğini ifade eden Er, “Bunu deprem haftası ve 1,5 aydır devam eden Çanakkale depremleri neticesinde söylüyoruz. Bursa depremi beklemeli ve hazırlıklı olması gerekmektedir. Mevcut deprem bölgeleri haritamıza göre; topraklarımızın yüzde 66’sı 1’inci ve 2’inci derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. Konutlarımızın yüzde 44’ü 1’inci derece, yüzde 25’i 2’inci derece deprem bölgesinde yer alırken, nüfusumuzun yaklaşık 34 milyonu yani yüzde 43’ü 1’inci derece, yaklaşık 22 milyonu yani yüzde 30’u 2’inci derece deprem bölgesinde yaşamaktadır. 1900 senesinde bu zamana kadar depremlerde her yıl ortama bin insanımızı kaybettik ve 7 bin bina hasar görmüştür” diye konuştu.

Çanakkale’de meydana gelen depremlerin birbirinden bağımsız olduğuna dikkat çeken Er, “Buradaki Tuzla ve Babakale fayı bir sistem içinde işleyen Kuzey Anadolu fay hattının segmentlerinden biridir. Bu depremleri göz önüne alarak Bursa’nın da deprem gerçeğini unutmaması gerekiyor. Bursa depreme karşı erkeksi bir tavır içindedir. Depremle inatlaşıyor ve dikleniyor. Yetkililerin acilen olası bir depreme karşı önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X