Bursa -8.4’ü gördü

Soğuk hava Bursa’yı donduruyor. Önceki gece kentte hava sıcaklığı -8.4 derece olarak ölçüldü. Bu değer, uzun yıllar ortalamasının çok altında.

Bursa -8.4’ü gördü

Bursa’da dondurucu soğuk hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde önceki gece hava sıcaklığı eksi 8.4 olarak ölçüldü. Bu değer en düşük sıcaklıkta uzun yıllar ortalaması olan 1,6 derecenin çok altında. Yine önceki gece hava sıcaklığı  Harmancık’ta eksi 19,5 ve Uludağ’da ise eksi 18,5 derece oldu. Uludağ’da kar kalınlığı 285 santimetreye ulaştı. 3 gündür etkili olan kar bugün mola verecek. Bursa’da yarın da aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Pazardan itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek, pazartesi yağmur var. 

KAPALI KÖY YOLU SAYISI 235

Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında dünden bu yana 40 ekip 120 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürülüyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda 121 köy yolu daha ulaşıma açılarak, Bursa’daki açık köy yolu sayısı toplam 428’e ulaştı. Dün sabah saat 09.00 itibariyle de 235 köy yolunun kapalı olduğu tespit edildi. Halen Orhaneli’de 38, Mustafakemalpaşa’da 45, İnegöl’de 42, İznik’te 22 ve Büyükorhan’da 22 köy yolunun kapalı olduğunu tespit eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarının açılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, 26 ekip 200 personel de şehir merkezinde yol çalışmalarına devam ediyor.

SÜPÜRGELİK’TE KARLA MÜCADELE

Karayolları ekipleri de Yalova-Bursa yolunun Süpürgelik mevkiinin kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. 24 saat usulüne göre çalışan ekipler yolda tuzlama yapıyor. 3 günde yolun açık tutulabilmesi için bin 500 ton tuz kullanıldı. İnegöl’de bekletilen TIR’ların Mezitler’den geçişine ise izin verildi.

VALİLİKTEN KRİZ MERKEZİ

Öte yandan, Valilik, kar dolayısıyla kent merkezi ve ilçelerinde meydana gelen olayları takip etmek üzere kriz merkezi oluşturdu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde kurulan kriz merkezinde incelemelerde bulunan Vali Münir Karaloğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kriz merkezinde ilgili kurumların temsilcilerinin bulunduğunu ve acil durumun, sonuçlanıncaya kadar devam edileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X